Klagenfurt: életre kelt reneszánsz a Wörthi-tónál

Sándor Alexandra
Írta: ,
Klagenfurt: életre kelt reneszánsz a Wörthi-tónál

A csaknem százezres lakosságú városka Ausztria legdélibb tartományának, Karintiának a székhelye. Egyedülálló bájának köszönhetően az utazók kedvence, ráadásul a mesés panorámát tetézi, hogy a Wörthi-tó keleti partján terül el. Óvárosa méltán érdemelte ki a „reneszánsz gyöngyszem” jelzőt, amelynek a hangulatát egyedülálló módon a mai napig sikerült megőrizni.

Shopping és múzeumjárás

Az úti cél kiválasztásakor valószínűleg benned is az a kérdés merül fel rögtön, hogy mit lehet az adott helyen csinálni.

Klagenfurtot tekintve szerencsére roppant egyszerű a válasz: mindent, ami csak eszedbe juthat!

Amellett ugyanis, hogy a Landesmuseumban szemügyre veheted a római kori leleteket, a többiben pedig akár a bizonyos foglalkozásokhoz kapcsolódó, tapintható történelmet, akár vásárolgathatsz is a műemlékszerű igényességgel épített plázában, valamint szinte egész évben hangulatos vásárok várnak.

Ne szomorkodj, ha lekéstél a karácsonyiról: a húsvéti még csak most jön, ahol akár a híres helyi ünnepi fogást, a reindlinget is megkóstolhatod!

Kastélyok földje

Klagenfurt a kastélyok szerelmeseinek paradicsoma, ugyanis 23 kiváló állapotban megőrzött, míves építmény várja, hogy meglátogasd – közülük jó néhányat akár belülről is bejárhatsz.

Ha rajongsz a régi korok atmoszférájáért, illetve az építészetért, 56 templom és kápolna üdvözöl tárt kapukkal.

Nem kell aggódnod, hogy bármiről is lemaradsz, hiszen a helyiek bőséges és informatív turisztikai anyagokkal szolgálnak, így akár önálló sétatúra keretein belül is bejárhatod a számodra legizgalmasabb látnivalókat.

Persze, szervezett kiránduláson is részt vehetsz, ha szomjazol a profi idegenvezetők nyújtotta információkra.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv