Kedvenc helyeink Európában – Kiruccanások alacsonyabb költségvetésből

Stumpf Bea
Írta: ,
Kedvenc helyeink Európában – Kiruccanások alacsonyabb költségvetésből

Kép forrása: hecktictravels.com

Érdemes egy kicsit utazgatni, feltöltődni és új élményeket szerezni. Nyugi, nem kell hozzá háromhavi fizetés, ha ügyes vagy, alacsonyabb költségvetésből is szuper hosszúhétvégéket szervezhetsz. Lássuk a mi kedvenc helyeinket Európában!

Prága, Csehország Kép forrása: hecktictravels.com

Itt van a szomszédban, nem is kell messze menned, és csodálatos három-négy napot tölthetsz el itt akár barátokkal, akár családdal vagy a pároddal utazol.

Számos lehetőség közül választhatsz már abban is, hogy hogyan indulj el, repülő, autó, vonat, busz vagy telekocsi, ez részben attól is függ mennyi időd és pénzed van és persze, hogy mennyire vagy bevállalós.

A kötelező látnivalók – mint a Károly-híd, az Orloj, a vár, az óváros kis romantikus utcái – mellett látogass el Prága legapróbb utcájába, az arany utcácskába és útközben ne felejtsetek el megpihenni egy-egy helyi sörözőben sem!

Nehéz Barcelonát néhány mondatban megfogalmazni, hiszen a hangulat, az emberek, a látnivalók és az egész város csodálatos rezgése szinte leírhatatlan.

Mivel Barcelonában akár kora tavasszal vagy késő ősszel is jó idő van, ezért szinte bármikor érdemes ide ellátogatni, ha egy kis napra vágysz vagy csak egy hétvégére szeretnél egy rövid utazást szervezni.

A népszerű látnivalók mellett mindenképp térj be a helyi piacokra, ahol vibráló, édes, friss és színes gyümölcsök közül válogathatsz, majd jöhet egy kis paella, churros és persze az elmaradhatatlan sangría.

 

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)