20 kihagyhatatlan látnivaló Olaszországban: egyszer látni kell!

bien.hu
Írta: ,
20 kihagyhatatlan látnivaló Olaszországban: egyszer látni kell!

Olaszország a világ egyik leglátogatottabb országa. A több mint 3000 éves múlttal rendelkező romok, a fantasztikus építészeti remekek és egyáltalán az olasz helyek szelleme turisták millióit vonz évente. Lássuk azokat a helyeket, amelyeket látnunk kell, ha Olaszországban járunk!

Abruzzo

Olaszország legjobb állapotban fennmaradt középkori és reneszánsz hegyi városa.

Nemzeti parkokkal körbevett hangulatos kisváros, kíváló hely azok számára, akik a gyönyörű olasz érintetlen tájban szeretnének gyönyörködni és egy nyugodt középkori városban szeretnének elszakadni a nyüzsgő világ zajától.

Róma. Pantheon

Talán a legjobb állapotban megmaradt ókori római műemlék. Nem számít milyen évszak van, vagy milyen az időjárás, a Római Pantheont bármikor meglátogathatod.

A mennyezeten levő hatalmas kupola beengedi a fényt, nyáron hűvös, az esőtől és időjárási viszontagságoktól pedig megvéd.Marcus Agrippa megbízásából az ókorban építették a templomot az összes isten tiszteletére, majd tűzvészben leégett és Hadrianus császár idejében újjáépítették. Több nevezetesség nyughelyéül szolgál, mint Raffaello, vagy I. Viktor Emanuel király.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!