10 gyönyörű görög sziget, amiről még sosem hallottál

Zabolai Margit
Írta: ,

Görögország az elsők között jut eszünkbe, ha a tökéletes nyaralások színhelyeiről beszélgetünk, de ezek a kevésbé felkapott szigetek nincsenek ott minden turistamagazinban. És éppen ez a nagyszerű bennük!

1. Ammouliani


Kép forrása: Stan_pit/Depositphotos.com

A Halkidiki-félszigeten elhelyezkedő gyönyörű sziget rusztikus hangulata mellett, a fehér színű homokos strandokkal ejti ámulatba az ide látogatókat. A turisták számára viszonylag ismeretlen, a sziget legtöbb látogatója görög, így valóban autentikus élményeket szerezhetsz itt.

Érdemes egy kirándulást tenni a közeli Athos-hegyre, hogy megnézzétek a híres sziklán függő kolostort.

2. Antiparos

Kép forrása: sipailova/Depositphotos.com

Az aránylag jól ismert Paros szigetével szemközt található ez a parányi, békés kis sziget. Antiparos népszerű a hírességek és az olyan utazók körében, akik nyugalomra és a tömegtől távoli, csendes pihenésre vágynak. A sziget közepén egy gyönyörű barlang is várja azokat a kirándulókat, akik nem bánják az odáig vezető gyalogutat.

3. Schinoussa

Ha valóban olyan nyaralásra vágysz, ami alatt messze kerülhetsz a mindennapoktól, akkor keresd fel a mindössze 250 lakosú Schinoussa szigetét.

Ezen a tenyérnyi kis földi paradicsomon mindössze néhány hotel üzemel, és a legtöbb Athén kikötőjében fogadja a vendégeit, hogy innen a nyugalom szigetére szállítsa őket.

Kép: stanciuc1/depositphotos.com

4. Halki


Kép forrása: YAYImages/Depositphotos.com

Az egykor jelentős halászati és kereskedelmi központ a mai napig őrzi előkelő miliőjét. Emborio kikötúőjébe érkezve rögtön gyönyörű, 19. századi házakat találsz, melyek a sziget múltjának ma is álló tanúi. A légkör ugyanakkor manapság már sokkal nyugodtabb és csendesebb itt, mint egykoron volt. Ha itt jársz, semmiképpen sem érdemes kihagyni a 14. századi vár romjainak felkeresését, lenyűgöző panorámában lehet részed innen.

5. Leros

Kép forrása: RAndrey/Depositphotos.com

Csendes és érintetlen, fehér homokos öblökkel tarkított sziget  Patmos és Kalymnos között – ez Leros. Szerencsére nem lett túlságosan felkapott, így nem öntik el a turisták, a sziget maga azonban napokra elegendő látnivalót kínál, ha be szeretnéd járni az egészet.

Gyönyörködhetsz a fehérre meszelt házikókból álló, parányi falvakban, a régi malmokban, a gyönyörű öblökben és a széles és szűk kis utcácskákban, melyeket itt-ott gyönyörű öreg kúriák pöttyöznek.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!