Kevés pénzből is lehet kalandos a nyaralás

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Vészesen közeledik a nyaralások szezonja, egyre többen kezdik el tervezgetni a végleges úti célokat. Persze nem mindenki gondolkozik külföldi, tengerparti üdülésben, amiért főleg az anyagiak okolhatóak. De hogyan lehet kevés pénzből kalandosan nyaralni?

Önálló tervezés és lebonyolítás

A spórolás egyik legbiztosabb módja, ha senkit nem kell megfizetned a szervezésért és a lebonyolításért, inkább minden feladatot átvállalsz.

Ezt egyesek kifejezetten élvezik, sokak számára magától értetődő, hogy nem az utazási irodák kínálatából válogatnak.

Azon felül, hogy önállóan tudsz kalkulálni minden költséget illetően, természetesen magad is felkészülhetsz a megtekinteni kívánt látnivalókból, így nem szükséges idegenvezetőnek pénzt adnod.


Mit árul el rólatok a nyaralásotok helyszíne?


Egyébként is érdemes előzőleg megtekintened, az adott múzeum, építmény, kiállítás stb. honlapját.

Ezzel megkímélheted magadat a kellemetlenségektől (pl. ha zárva van az adott napon, vagy éppen felújítás végett), sőt, akár kedvezményekhez is juthatsz (pl. az oldal látogatói lementhetnek egy kupont). 

A szervezett utak is kedvezőek

Dacára annak, hogy mennyivel olcsóbban meg tudsz úszni egy utat, ha a saját lábadra állsz, nem árt megnézni, milyen lehetőségeket kínálnak ugyanarra a helyre az utazási irodák. Tény, hogy utóbbi járhat némi kellemetlenséggel, azonban a sok ember nagyobb kedvezményt is jelent.

Az esetleges hiányosságokat gyakran kompenzálja a nyugodtság, a kényelem (nem a te felelősséged, semmit sem neked megoldani, nem szükséges utánajárnod a tudnivalóknak, információknak), na és persze az, hogy rengeteg új emberrel megismerkedhetsz.

Sokan élnek ellenérzésekkel az ilyen lehetőségekkel szemben, pedig a szervezett utak nem csak olcsóak, manapság sokkal inkább emberközpontúak, mint ahogy az jó néhány éve, évtizede jellemző volt.

Ráadásképpen a felkínált programokon egyáltalán nem kötelező részt venned, ha spórolnál, vagy pihennél…