Kedvenc helyeink Európában - Tavaszi kiruccanások az öreg kontinensen

Stumpf Bea
Írta: ,

Végre egyre jobb idő van, többet süt a nap és lassacskán a természet is zöldbe borul. Ilyenkor érdemes egy kicsit utazgatni, feltöltődni és új élményeket szerezni. Nyugi, nem kell hozzá háromhavi fizetés, ha ügyes vagy, alacsonyabb költségvetésből is szuper hosszúhétvégéket szervezhetsz. Lássuk a mi kedvenc helyeinket Európában!

Prága, Csehország Kép forrása: hecktictravels.com

Itt van a szomszédban, nem is kell messze menned, és csodálatos három-négy napot tölthetsz el itt akár barátokkal, akár családdal vagy a pároddal utazol.

Számos lehetőség közül választhatsz már abban is, hogy hogyan indulj el, repülő, autó, vonat, busz vagy telekocsi, ez részben attól is függ mennyi időd és pénzed van és persze, hogy mennyire vagy bevállalós.

A kötelező látnivalók – mint a Károly-híd, az Orloj, a vár, az óváros kis romantikus utcái – mellett látogass el Prága legapróbb utcájába, az arany utcácskába és útközben ne felejtsetek el megpihenni egy-egy helyi sörözőben sem!

Dublin, Írország Kép forrása: coisasdetere.tumblr.com

Dublin egy izgalmas hosszúhétvégét kínál, Budapestről már szerencsére fapados légitársasággal is elérhető, a város pedig nagyon közel van a repülőtérhez, így kényelmes és gyors az odajutás. Ha már a városban vagy, nem lesz szükséged semmilyen járműre, hiszen a belváros aprócska, és minden közel van mindenhez.

Mivel a városnak szuper rezgései vannak, ezért gyorsan otthonosan fogod érezni magad, és hamar rájössz, hogy a hosszúhétvége a nevével ellentétben valójában milyen rövid.

Ne hagyd ki a szuper friss halakat és a helyi söröket, és mindenképp látogass el legalább egyszer a Temple Bar környékére!