Karintia 5 meseszép síparadicsoma – családoknak, kezdőknek és profiknak

Sándor Alexandra
Írta: ,

Álmodtál már arról, hogy reggeltől estig napsütésben siklasz le a hegyoldalon, és nem kell azon aggódnod, vajon hány centi a friss hó? Összegyűjtöttünk néhány csodás helyet „a szomszédból”, amelyek között Európa legnapfényesebb, leghóbiztosabb és legsportosabb síparadicsoma is megtalálható!

Nassfeld-Pressegger See

Akár 2 200 méter tengerszint feletti magasságban összesen 110 km sí- és 80 km sífutópálya gondoskodik arról, hogy a téli sportok szerelmeseinek maradandó élményt nyújtson.

A terep különlegessége, hogy a napsütéses órák száma több mint százzal meghaladja az alpokbeli átlagot, tehát ha imádod a vakítóan fehér havas tájat, igazán neked való.

Ha teljesen kezdőként vágsz bele, vagy már van némi tapasztalatod, de csiszolni szeretnél a tudásodon, szakképzett oktatók igazítanak el a pályákon.

Síelés után kihasználhatod a téli kirándulóutak, a kivilágított szánkópályák, a hótalpas kirándulások és a természetes jégfelületek biztosította lehetőségeket, illetve a 25 wifivel felszerelt hütte-étterem valamelyikében is megpihenhetsz.

Grossglockner / Heiligenblut Kép forrása: lampenhaeusl.at

Láttál már 25 négyzetkilométernyi szabad sífelületet magas alpesi terepen, akár 1 500 méteres szintkülönbséggel?

A Freeride Aréna pont ezt az élményt kínálja, ráadásul a középső állomásnál lévő ellenőrzési ponton részletes információkat kaphatsz az aktuális szél- és lavinahelyzetről.

Nehogy azt hidd, hogy a csaknem 3 000 méteres magasságig felnyúló pályák kizárólag profiknak valók: 20 km kék és 34 km piros jelzésű is vár, amelyek immár biztonságosan közlekedő kezdőknek és középhaladóknak is valók.

Ha elfáradtál, megpihenhetsz a panoráma-étteremben, vagy időutazást tehetsz lovas szánnal a hólepte faluba. Ja, és a nemzeti park kőszáli kecskéire is rácsodálkozhatsz!