5+1 káprázatos sziget, amit látni kell – Sajátságos növény és állatvilággal

Scheftsik Tamás
Írta: ,
5+1 káprázatos sziget, amit látni kell – Sajátságos növény és állatvilággal

Nem csak a történelmi jelentőségük, vagy képeslap-szerű szépségük az, ami a csáberejüket emeli, hanem az is, hogy ezek a szigetek elzártsága miatt sajátságos növény és állatvilággal is találkozhatunk.

Zakynthos - Görögország

A legdélebbi jón-szigetet a kelet virágának is szokták nevezni.

A terület déli partja a fürdőzőknek kedvez, a délnyugati részen azonban meredek, sziklás, így a strandolásra nem alkalmas, ám a látvány, mely elénk tárul, utánozhatatlan.

A szigeten rakja le tojásait egy ritka tengeri teknős faj, a Caretta.

Az egyik legnagyobb látványosság a nyugati parton elterülő Navagio-öböl- amely, szinte az összes, Zakynthos-ról szóló képeslapon megtalálható-, melyben egy félig eltemetetett hajóroncs árnyékában élvezhetjük a görög vendégszeretetet.

Brač - Horvátország

Dalmácia legnagyobb szigetéről van szó, melyet minden évben turisták ezrei lepnek el. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a sziget bővelkedik a csodálatos tájakban.

Ide látogatva mindenképpen érdemes felkeresni Milnát, ahol megtalálhatjuk a Postinja Blača nevű, 1588-ban épített és a mai napig működő kolostort, valamint Vidova Gorát, ahol a sziget legmagasabb pontjáról nézhetünk szét.

A tenger szerelemeseinek biztosan örömet okoz Bol strandja, ami kavicsos felületével 500 méterre nyúlik be a tengerbe, mint egy természetes móló, persze azoknak sem kell lemondani a fürdésről, akik a homokos partokat kedvelik, hiszen Brač-on ilyet is találhatunk.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján