Kalandos kirándulás: látogass el Európa legjobb vidámparkjaiba!

Kerekes Vivien
Írta: ,
Kalandos kirándulás: látogass el Európa legjobb vidámparkjaiba!

Kép forrása: portaventuraworld.com

Imádod az olyan programokat, amik tele vannak izgalommal, és még az adrenalin is teljesen felpörög benned? Ha szívesen bevállalnál egy felejthetetlen kirándulást, kombináld a városnézést a szórakozással, és látogass el Európa egyik legkülönlegesebb vidámparkjába! És hogy megkönnyítsük a választást, megmutatjuk, milyen elképesztő hullámvasutakat próbálhatsz ki például Németországban vagy Dániában.

PortAventura, Spanyolország Kép forrása: yololos.blogspot.hu

Ez a vidámpark több szempontból is világrekorder, hiszen nem csak ez Dél-Európa legnagyobbja, de itt található a kontinens leggyorsabb hullámvasútja, a Furius Baco is. A hely egyik különlegessége, hogy 5 részre osztódik fel, amelyek között vonattal utazgathatsz, így még pihenni is tudsz két játék között. A Mediterrán vidéken felülhetsz a már említett hullámvasútra, ami 129 km/h-ás(!) sebességgel száguld, míg az Amerikai Vadnyugaton vízi attrakciók várnak. Mexikóban kipróbálhatod a 100 méteres szabadesést, Kínában pedig felülhetsz a 8 teljes átfordulást ígérő Dragon Khan hullámvasútra. De akkor sincs gond, ha a nyugodtabb elemeket szereted, Polinéziában ugyanis a kevésbé ijesztő játékokat is kipróbálhatod.

Disneyland, Franciaország Kép forrása: weheartit.com

Természetesen Disney meseországát sem tudtuk kihagyni a felsorolásból, ez a hely ugyanis nem csak a gyerekeknek felejthetetlen élmény! A parkba belépve egy viktoriánus stílusú főutcán találod magad, tovább haladva pedig megcsodálhatod Csipkerózsika kastélyát, kalandozhatsz Adventurelandben, és kipróbálhatod a Star Wars szimulátort.

Ha pedig elég bevállalós vagy, a Space Mountaint és az Indiana Jones hullámvasutat semmiképp se hagyd ki a listádról. Ráadásul a filmrajongóknak is szuper hírünk van, a Walt Disney Studios Parkban ugyanis kaszkadőr showval várnak, valamint egy igazi filmforgatás színfalai mögé is bekukkanthatsz.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!