5 kihagyhatatlan, teljesen ingyenes program Prágában

Zabolai Margit
Írta: ,
5 kihagyhatatlan, teljesen ingyenes program Prágában

Prága gyönyörű városa csak egy karnyújtásnyira van, és annyi itt a látnivaló, hogy csak az ingyenes programokkal akár meg is tölthettek egy egész hétvégét, így tökéletes választás, ha rövid és spórolós kiruccanást terveztek. Mutatjuk, mit nem érdemes kihagyni azok szerint, akik már megjárták a cseh fővárost!

Zsidónegyed

A prágai zsidónegyed az európai zsidónegyedek egyik leghíresebbike, és nem csak építészetileg érdekes.

Ha erre jártok, tegyetek egy sétát a zsidó temetőben is, ahol többek között Löw rabbi is nyugszik – a helyi zsidó hagyományokban kiemelkedően fontos az ő alakja, több csodát is kötnek hozzá, például állítólag, amikor az akkori császár le akarta rombolni a zsidó temetőt, Löw rabbi a Károly hídon a hintója elé állt.

Az emberek ekkor sárral és kövekkel kezdték megdobálni, a rabbi azonban ezeket virággá változtatta – ez a cselekedete pedig a császárt is úgy lenyűgözte, hogy megmaradhatott, és máig békében terül el régi helyén a temető.

John Lennon fala

Ha te is szereted a Beatles-t, vagy csak érdekel a történelem, mindenképpen megható mementó John Lennon fala.

Az 1980-as években a cseh fiatalok ezen a falon adtak hangot a kommunizmus elleni csendes lázadásuknak, és a berlini falra emlékeztető helyet azóta is a békére, egyenlőségre, életszeretetre emlékeztető idézetek díszítik, közülük pedig sok Lennonra utal, akit sok cseh fiatal pacifista hősként tisztel.

A fal azonban nem csak neki, hanem azoknak a cseh fiataloknak is emléket állít, akik a történelem sötét időszakában is bátran, de erőszak nélkül álltak ki az igazság mellett.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv