Így csomagolj, ha kézipoggyásszal utazol a repülőn

Zabolai Margit
Írta: ,

A fapados légitársaságoknak és megfizethető repülőjegyeknek köszönhetően megváltoztak az utazási szokásaink. Jellemzően oda megyünk nyaralni, ahová olcsó jegyet találunk, és ha törik, ha szakad, mindent beleszuszakolunk a kézi poggyászba - derült ki az easyJet felméréséből. Lakatos Márk pedig megosztott néhány tippet, hogyan szoríts helyet a bőröndödben a legfontosabb kellékeknek.

A magyarok is rákaptak a repülés ízére

Az easyJet felméréséből kiderül, hogy manapság már itthon sem számít különösebb egzotikumnak a repülés.

A 3.200 fő részvételével készült kutatásból kiderült, hogy a magyarok 54%-as évente 1-2 alkalommal repülőre száll, hogy felkeressen egy idegen országot.

A legtöbbünket a kíváncsiság hajt, az utazók egyharmada pedig kedvező árú repülőjegyre vadászik, és ez alapján lövi be az úti célt.

Ennek megfelelően persze a poggyászfeladáson is szeretünk spórolni: van, aki a költségek, mások az utazás alatti könnyebb közlekedés miatt választják a kézi csomagot.

Van, aki 30 perc alatt összepakol

A legtöbben csak néhány órát szánnak a pakolásra, de minden ötödik ember állítja: 30 perc alatt is képes összecsomagolni - valószínűleg ők azok a rutinos utazók, akik határozottan tudják, mire lesz szükségük.

A megkérdezettek szerint a legfontosabb a telefon és a laptop, ami nem maradhat ki a táskából, az emberek 25%-a pedig a kozmetikumait viszi mindenképpen magával.

Érdekes, hogy voltak olyanok is, akik a futócipőjüket, a hajvasalójukat, a hangszerüket vagy éppen a kedvenc plüss állatukat teszik először a bőröndbe, ezek nélkül ugyanis nem hajlandóak utazni.