Így csomagolj, ha kézipoggyásszal utazol a repülőn

Írta: ,

A fapados légitársaságoknak és megfizethető repülőjegyeknek köszönhetően megváltoztak az utazási szokásaink. Jellemzően oda megyünk nyaralni, ahová olcsó jegyet találunk, és ha törik, ha szakad, mindent beleszuszakolunk a kézi poggyászba - derült ki az easyJet felméréséből. Lakatos Márk pedig megosztott néhány tippet, hogyan szoríts helyet a bőröndödben a legfontosabb kellékeknek.

A magyarok is rákaptak a repülés ízére

1/5 A magyarok is rákaptak a repülés ízére

Az easyJet felméréséből kiderül, hogy manapság már itthon sem számít különösebb egzotikumnak a repülés.

A 3.200 fő részvételével készült kutatásból kiderült, hogy a magyarok 54%-as évente 1-2 alkalommal repülőre száll, hogy felkeressen egy idegen országot.

A legtöbbünket a kíváncsiság hajt, az utazók egyharmada pedig kedvező árú repülőjegyre vadászik, és ez alapján lövi be az úti célt.

Ennek megfelelően persze a poggyászfeladáson is szeretünk spórolni: van, aki a költségek, mások az utazás alatti könnyebb közlekedés miatt választják a kézi csomagot.

Van, aki 30 perc alatt összepakol

2/5 Van, aki 30 perc alatt összepakol

A legtöbben csak néhány órát szánnak a pakolásra, de minden ötödik ember állítja: 30 perc alatt is képes összecsomagolni - valószínűleg ők azok a rutinos utazók, akik határozottan tudják, mire lesz szükségük.

A megkérdezettek szerint a legfontosabb a telefon és a laptop, ami nem maradhat ki a táskából, az emberek 25%-a pedig a kozmetikumait viszi mindenképpen magával.

Érdekes, hogy voltak olyanok is, akik a futócipőjüket, a hajvasalójukat, a hangszerüket vagy éppen a kedvenc plüss állatukat teszik először a bőröndbe, ezek nélkül ugyanis nem hajlandóak utazni.

Szelektálj!

3/5 Szelektálj!

Lakatos Márk állítja, akár egy fashion weekre is képes ma már kisebb táskával utazni, ehhez azonban hosszú évek tapasztalata kellett.

Szerinte a lényeg, hogy egymással jól kombinálható darabokat csomagolj, így minden alkalomra lesz megfelelő öltözéked, kevesebb ruhával is.

Kiindulási alapnak jó a legkényelmesebb cipőd, amiben bárhová el tudsz menni, és ehhez válogathatod a többi ruhát.

Néhány színes darab persze belefér, de ha a fekete, fehér és nude színeknél maradsz, akkor biztosan nem veszed észre a harmadik napon, hogy egyetlen tiszta felsőd sincs, ami passzolna a tiszta nadrágodhoz.

Ne hajtogass, tekerj!

4/5 Ne hajtogass, tekerj!

Akinek pici a lakása, és apró szekrényekben tartja a ruháit, az már megtanulhatta, hogy összetekerve sokkal kevesebb helyet foglalnak a ruhák, mint hajtogatva.

Ez a trükk akkor is beválik, ha egy kisebb bőröndbe kell beleszuszakolnod a holmidat.

A hengerbe tekert pólókból két-három darab abba a táskába is befér még, ami látszólag már degeszre lett tömve, ha pedig zárható, átlátszó tasakokba teszed a ruháidat, akkor nem csak nagyobb biztonságban lesznek, de nem is csúsznak szét utazás közben, és a bőröndöd is átláthatóbb lesz.

Ráadásul így könnyen kikaphatsz belőle egy-két holmit anélkül, hogy minden mást is felforgatnál.

Válogasd meg a pipereholmikat!

5/5 Válogasd meg a pipereholmikat!

Az easyJet felméréséből az is kiderült, hogy ha valamit mindenképpen itthon kell hagynunk, akkor hajlamosabbak vagyunk a törülközőt kivenni a bőröndből, de a kozmetikumokat akkor is magunkkal visszük, ha egyébként a nyaralás helyszínén is meg tudnánk venni őket.

Ez nem feltétlenül rossz ötlet, hiszen amellett, hogy idegen országban talán nem kapnánk meg a megszokott, bevált márkákat, adott esetben a kozmetikumok jóval drágábbak is lehetnek.

Lakatos Márk szerint érdemes figyelni a drogériák ajánlatait, mert könnyen találhatunk akciós, utazóméretű kozmetikumokat a nyári szezonban.

Ha pedig egyszer már beszerezted ezeket a kis tégelyeket, később a nagyobb kiszerelésű krémjeidből is után töltheted őket.