Hófödte csúcsok és forró hütték: a világ legszebb síparadicsomai

Zabolai Margit
Írta: ,
Hófödte csúcsok és forró hütték: a világ legszebb síparadicsomai

Hófödte csúcsok, lágy lankák vagy éppen tekintélyt parancsoló sziklák. Meg persze apró faházak, romantikus, macskaköves kis utcácskák, vagy éppen modern igényeket kielégítő épületcsodák. A legszebb síparadicsomokban a természet és az ember is páratlant alkotott, itt nem csak a lesiklás, de egy délutáni séta is maradandó élmény lesz. Cikkünkben a legszebb síparadicsomok közül válogattunk, amiket feltétlenül látogass meg, ha lehetőséged adódik rá!

Alpbach, Ausztria

Alpbach szépségével a helyiek is tisztában vannak, nem véletlen, hogy a ’80-as években még egy televíziós műsor keretében is megválasztották a legszebb osztrák falunak.

Azóta persze sok idő eltelt, és sok minden változott, de a zegzugos utcácskák az Alpok lélegzetelállító, festői háttere előtt a régiek maradtak, így Alpbach ma is rabul ejti látogatói szívét.

A tengerszint feletti 100 méteres magasság persze szintén hozzátesz az élményhez, csakúgy, mint a megannyi, apró faházikó.

Alpbach tökéletes választás kisgyerekeseknek, vagy kezdő síelőknek is, mert rengeteg egyszerűbb, biztonságosabb pályája is van, de néhány rövidebb, ám izgalmasabb szakasz a profi sízőket is várja.

Saas Fee, Svájc

13 pálya, összesen 4000 méternyi hosszúságban – ez már önmagában véve figyelemre méltó teljesítmény, de ahhoz kevés lenne, hogy Saas Fee felkerüljön a listánkra.

Ehhez bizony az a páratlan látvány is kell, amit a hagyományos, aprócska svájci falu látképe nyújt a Himalája-szerű hegyormok háttere előtt.

Itt egyszerűen nem lehet rossz fényképeket csinálni, az apró házak a döbbenetes sziklák előtt képeslapra illenek, de fotózkodni nem sok időtök lesz, ha a pályákat is fel akarjátok fedezni: mivel a legtöbb lejtő 2500 méter fölött fekszik, a hó szinte garantált.

A hegy pályái tökéletes tereppel szolgálnak a kezdőknek, de középhaladók is élvezni fogják a siklást, ha viszont valóban profi vagy, akkor lehet, hogy Saas Fee-ben nem találsz majd kihívást.

A pezsgő éjszakai élet azonban így is hívogató lehet, a híres Popcorn Bar-t még az MTV is díjjal tüntette ki.