5 gyönyörű falu Erdélyben, ahol harapni lehet a tiszta levegőt

Zabolai Margit
Írta: ,
5 gyönyörű falu Erdélyben, ahol harapni lehet a tiszta levegőt

Erdély nem véletlenül közkedvelt úti cél, ide látogat mindenki, aki szeretne egy kicsit megszabadulni a nagyváros zajától, akit érdekel a történelem, vagy aki csak hamisítatlan falusi nyugalomra és jó levegőre vágyik. A gyöngyszer erdélyi településeket felsorolni is lehetetlen vállalkozás lenne, mi most véletlenszerűen válogattunk a kedvenceinkből, de mindenképpen írd meg kommentben, ha a te szíved csücske nem szerepek a listán!

Gyergyóalfalu Kép forrása: erdely-szep.hu

Gyergyóalfalu Hargita megyében, a Gyergyói-medencében, Gyergyószentmiklóstól mindössze 6 kilométerre fekszik, ezzel pedig valószínűleg mindent el is mondtunk arról, mennyire mesébe illő környezet veszi körül.

Ha ide látogatsz, mindenképpen keresd fel a gótikus korban átépített templomot, amit felirata szerint eredetileg még 1213-ban emeltek.

A falu történelme okán kiemelkedő szerepet kap a pünkösdi csíksomlyói búcsúban, és bár a Békény patak mellett elterülő település az év minden szakában gyönyörű, mégis azt javasoljuk, inkább nyáron keresd fel. Gyergyóalfalu ugyanis Románia leghidegebb települése, nem egyszer mértek már itt -30 fokot is.

Berethalom Kép forrása: erdely-szep.hu

Berethalom Szeben megyében, a történelmi Királyföldön, Segesvártól 23 kilométerre található. Legismertebb turisztikai nevezetessége a 15.

században épült erődtemplom, amely egykoron menedéket nyújtott a környék lakóinak, mára pedig a Világörökség része lett.

A templom a falu közepén, egy domb tetejéről néz le Berethalomra, innen pazar kilátás nyílik a környező, erdő borította dombokra is.

Berethalom csendes kis település, de ha nyitott szemmel jársz, rájössz, hogy nem csak a jó levegő és a nyugodt hangulat miatt érdemes felkeresni, itt még a sekrestyeajtó zárszerkezete is a történelem egy darabját idézi, bárhová nézel, igazi kis műremekeket látsz.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!