5+1 különleges energiájú, gyógyító hely a világban

Bodnár Alexa
Írta: ,
5+1 különleges energiájú, gyógyító hely a világban

Kép forrása: explorefairbanks.com

Földünkön számos misztikus hely létezik, és vannak olyanok is, amelyeknek gyógyító erőt tulajdonítanak. A világ ezen pontjai legendásak, az ott élők gyakran szentként tisztelik ezeket a területeket, amelynek az oka, hogy nagyon különleges energiákat lehet érezni, ha ott járunk. Mutatunk neked 6 ilyen helyet, szerte a nagyvilágból.

Kusatsu forrás, Japán Kép forrása: flickr.com

A japán Kusatsu városkájában találhatók az ország legmelegebb és legsavasabb forrásai, melyek emiatt képesek gyógyítani a különböző fizikai panaszokat – a mondás úgy tartja, a szívrohamon kívül bármit lehet ezekkel a vizekkel kezelni!

Az 1600-as évek óta tartja magát az a hagyomány, hogy az ide érkezők egy szentélyben mondanak rövid imádságot, majd részt vesznek egy vízlocsolásos rituálén a forrás mellett, és ezután 3 percet töltenek el a forró vízben.

Pamukkale, Törökország Kép forrása: flickr.com

A világ egyik legrégebbi fürdőhelye a melegvízű forrásokkal borított Pamukkale Törökországban.

A karbonátokban gazdag vizekről régóta gondolják úgy, hogy gyógyító és szépítő tulajdonságokkal rendelkeznek, már az ókorban is látogatták, mint fürdőt.

Bőrbetegségekre, asztmára és reumára is ajánlják gyógyvizét.

Pamukkale a világ természeti csodái között van, hiszen amellett, hogy gyógyító, igazán látványos is: a fehér mészkősziklákból mint medencékből bukkan ugyanis a felszínre a kékes színű forrásvíz.