20 feledhetetlen látnivaló Olaszországban, amit egyszer neked is látnod kell

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
20 feledhetetlen látnivaló Olaszországban, amit egyszer neked is látnod kell

Olaszország a világ egyik leglátogatottabb országa. A több mint 3000 éves múlttal rendelkező romok, a fantasztikus építészeti remekek és egyáltalán az olasz helyek szelleme turisták millióit vonz évente. Lássuk azokat a helyeket, amelyeket látnunk kell, ha Olaszországban járunk!

San Gimignano

Egy kis fallal körülvett középkori város egy toszkán dombon. A híres középkori építészet csodája, különösen impozáns magas vártornyokkal (egykor 72 létezett, mára csak 13 maradt fenn).

Akik Firenzében járnak, azok számára közeli célpont San Gimignano is. Töltsd itt az éjszakát és engedd magad elragadni a középkori múltba.

Azok számára, akik a kevésbé forgalmas Olaszországot szeretnék felfedezni, egy umbriai látogatást ajánlunk. A terület elsősorban vidéki, nincsenek nagyobb városok.

A területet ún. középkori falvak és városok telepítik, számos római rom, régi kastély, hangulatos szőlős, olajfaliget és erdő található itt.

A népszerű toszkán városok, mint Sienna, Firenze és Pisa autóval közel vannak Umbriához. Népszerű látnivalók Umbirában: az Orvieto-i Székesegyház, a Spoleto Római Színház, a Santa Chiara Bazilika, a román stílusú San Rufino Dóm, San Domenico templom.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!