Ezért nem pihened ki magad a nyaralásod alatt! - 5 dolog, amin idén változtatnod kell

Zabolai Margit
Írta: ,

Van az a mondás, hogy a nyaralás olyasmi, amit utána egy hétig pihen az ember. Tény, hogy nem egyszerű visszazökkenni a mindennapokba, és jellemzően ekkorra a feladataink is felhalmozódnak, de ha követed tanácsainkat, akkor legalább arra jobbak lesznek az esélyeid, hogy tényleg kipihenve térj vissza a vakációdról.

Mindent bele akarsz zsúfolni az idődbe Kép forrása: worldofwanderlust.com

Sokan esnek abba a hibába, hogy ha például külföldi útra mennek nyaralás címén, akkor igyekeznek minél több mindent belezsúfolni a programjukba, és mindent látni, amit csak lehetséges.

Ez érthető is, hiszen nem azért fizettél egy csomó pénzt a hotelért meg a repülőjegyért, hogy azt csináld, amit otthon is csinálhatnál, de azért hagyj időt magadnak a nyaralás alatt arra is, hogy legalább egyszer jól kialudd magadat!

A városi látnivalók nem fognak eltűnni, ha nem reggel hétkor indulsz a hotelből, és hidd el, még jobban is fogod élvezni őket, ha kisimult az arcod.

Térerő, Wifi, facebook, e-mailek Kép forrása: traveldaisy.net

Ma már nem elég kilépni az irodából, hiszen a leveleink, üzeneteink velünk jönnek a telefonunkon keresztül. Ez néha áldás, néha átok, de biztos, hogy akár teljesen tönkre is tud tenni egy nyaralást.

A fizikai pihenés ugyanis nem mindig elég, mentálisan is el kell tudnod szakadnod a feladatoktól, a mindennapi mókuskeréktől ahhoz, hogy szellemileg is kipihent és felfrissült legyél.

Ha nyaralsz, akkor a pihenéssel és a pillanat megélésével foglalkozz, és ne csomagold be magaddal a munkahelyi stresszt!