Ezekre figyelj, ha mostanában utazol Görögországba

Téklesz Rita
Írta: ,

A görögországi gazdasági válság híre elárasztotta a világsajtót, az ember fejében akarva-akaratlanul felsejlik a gondolat, hogy az államcsőd általi fenyegetettség vajon milyen hatással lehet az odautazó turistákra. Amennyiben már hónapok óta le van foglalva az utad, vagy egyelőre csak tervezed a görögországi vakációt, ne aggódj, az alábbi szempontok szem előtt tartásával nem érhet kellemetlenség a nyaralásod alatt! 

Ne pánikolj!

A turizmus Görögország gazdaságának motorja, így annak zavartalan működése az államnak és a vendéglátóiparnak is elsődleges érdeke.

Az események centruma Athén, így ha valamelyik szigetre utazol, valószínűleg semmit nem fogsz érzékelni a válsághangulatból.

De még Athénban sincs mitől tartanod, csak néhány apró dologra kell figyelned az utazásra való felkészülésnél, és gördülékenyen fog zajlani a nyaralásod.

A helyszíni tudósítások szerint is alig tapasztalható változás Görögörszág mindennapjaiban a válsághelyzet ellenére, így a pánikolás teljesen felesleges, csak magadnak okozol vele feszült perceket. 

Egyéni szervezés kontra utazásszervező irodák

Ha utazási iroda által szervezett útra fizettél be, a legkevésbé sem kell tartanod a váratlan meglepetésektől.

Az ilyen utakra a szálláshelyek, repülő- és buszjáratok legnagyobb része már hónapokkal korábban ki van fizetve, így nincs félnivalód, hogy a válság miatt zárt ajtókkal találod szemben magad a hotel vagy apartman előtt, vagy netalántán kint ragadsz, mert nem indítják el a járatot, amivel hazajönnél.

(Ugyanakkor az esetleges sztrájkokkal számolni kell, ahogy azt a későbbiekben is írjuk.)

Nem vagy az az előre foglalós típus?

Sebaj, mert a last minute utaknál ugyanúgy fennállnak a fent említett feltételek, hiszen ilyen esetekben a már lekötött járatokon fennmaradó helyeket értékesítik ilyenkor.