Ezek a legjobb helyek, ha egyedül utazol

Dienes Petra
Írta: ,
Ezek a legjobb helyek, ha egyedül utazol

A szóló utazás mára már nem tabu, sőt! Egyre trendibb dolog egyedül felfedezni a világ csodálatos részeit, és megtapasztalni a szabadság érzését, ami ezzel jár. Izland gyönyörű tájaitól Bali partjaiig rengeteg hely van, ami nem csak lenyűgöző, de még biztonságos is. Még mindig nem tudod, merre is indulj? Olvass tovább és utazásra fel!

Dubrovnik Kép forrása: danielzrno.deviantart.com

Ahhoz, hogy egy feledhetetlen nyaralásban legyen részed egyedül, nem is kell messzire menned! Dubrovnik pont olyan távolságban van, ami még autóval is megtehető, így ha spontán lelépnél csak ülj be az autódba és irány Horvátország!

Ha megunnád, hogy a tengerparton henyélsz, akkor a városban számos olyan irodát találsz, amik túraszervezéssel foglalkoznak, így ha betévedsz egybe, nem sokkal később már könnyen egy szuper sziklamászáson találhatod magad. Ezek a programok azért is jók, mert új barátokat szerezhetsz, sőt még a szerelem is rád találhat.

Barcelona Kép forrása: hunterandchase.com.au

Ez a város a tökéletes metropolisz példája! Hatalmas, homokos tengerpartjával, Gaudí építészetével és modern, nyüzsgő belvárosával nem is lehetne jobb célpont egy igazi kozmopolita turistának. Mivel a spanyolok nagyon barátságosak, könnyen ismerkedhetsz.

Esténként a parton számtalan hely van, ahol finom sangriát szolgálnak fel és könnyű, lounge zene szól. Napközben pedig felfedezheted a város csodáit.

Ha bevállalós vagy, akkor bérelj egy robogót, de nyugodtan sétálgathatsz is, térképpel a kezedben. Fedezd fel a katalán kultúra minden részét: az építészetet, a gasztronómiát és a művészetet. Sétálj a La Rambla-án, próbáld ki az igazi paellát, és menj fel a Tibidabóra. A Barcelona felett elhelyezkedő vidámparkból soha nem látott panoráma nyílik az egész városra.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!