Ez már beteges! 4 népszerű turista célpont, amit mindenki a kísértetek miatt keres

Zabolai Margit
Írta: ,
Ez már beteges! 4 népszerű turista célpont, amit mindenki a kísértetek miatt keres

Szeretünk borzongani. De hogy valaki külön ezért még el is utazik? Meglepőnek tűnhet, de vannak turisták, akik kifejezetten annak reményében keresnek fel helyeket, hogy szellemeket láthatnak. Az alábbi látványosságok biztosan szerepelnek az ő bakancslistájukon.

Mayday Hills Elmegyógyintézet, Beechworth, Ausztrália Kép forrása: bordermail.com.au

Nem is kell sokat visszautaznunk a történelemben, és sajnos nagyon szomorú példákat találunk arra, hogyan kezelte a társadalom azokat, akik mentális állapotuk miatt orvosi segítségre szorultak, vagy szorultak volna.

Nem csoda, ha a Mayday Hillsről sokan úgy gondolják, olyasmik történtek itt, ami miatt az egykori bentlakók, akik erőszakos halált haltak a falak között – vagy egy sorstársuk keze által, vagy a kísérleti fázisban lévő „kezelések”, esetleg egyszerűen a nem megfelelő ellátás miatt – máig a folyosókon bolyonganak, és nem találnak békére.

Az egykori kórházat ma Ausztrália egyik legtöbbet kísértett helyének tartják, és erre egész üzletág is épült: éjszakai túrákat szerveznek a turistáknak, ahol megtekinthetik az egykori cellákat, műtőket, kórtermeket, sőt a legkíváncsibbak befizethetnek egy egy órás szellemlesre is, ahol éjjellátókkal, különféle, paranormális jelenségeket mérő szenzorokkal felszerelkezve kereshetik az épületben kóborló lelkeket.

Nem mondjuk, hogy nem hangzik izgalmasnak, de az igazán hátborzongató szerintünk az, ami ezekkel a szerencsétlen emberekkel történhetett ebben az épületben.

Hellfire Club, Dublin, Írország Kép forrása: commons.wikimedia.org

Lássuk be, ha egy földrajzi helyet Hellfire-nek hívnak, akkor kicsi az esély arra, hogy nem kapcsolódik hozzá valami hátborzongató legenda.

Ami azt illeti, a Hellfire Club pontján álló épület meglátogatását a „leghátborzongatóbb dublini program”-ként szokás emlegetni, és meg is értjük a dolgot.

A hagyomány szerint a dombtetőn álló ház egy ősi temető fölé épült, és a munkások az építkezés során az egykori sírköveket is felhasználták, dühös szellemeket szabadítva ezzel a környékre.

Amikor az épület elkészült, egy hatalmas vihar azonnal le is sodorta a tetejét, meggyőzve a helyieket arról, hogy a sátán garázdálkodik a környéken.

A Hellfire Club állítólag ma is szellemek és bolyongó lelkek lakhelye, ahol bizarr dolgok történnek, a szervezett kirándulásokon pedig figyelmeztetik a látogatókat, hogy a ház közelében fejfájást és mellkasi szorítást tapasztalhatnak – bár a kételkedők szerint ez egyszerűen a domb megmászásának következménye, a kísértetek ígérete mégis minden évben rengeteg turistát vonz Dublin elátkozottnak vélt házához.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján