Ez a 10 legszebb erdélyi úti cél

bien.hu
Írta: ,
Ez a 10 legszebb erdélyi úti cél

Remek hely a turisták számára Erdély, több okból is. Egyik oka, hogy történelmileg és földrajzilag kiemelkedő helyszíne a magyarságnak, másrészt lakosai és népszokásai képesek visszarepíteni az időben és megismertetni egy új, mégis régi, titokzatos magyar földdel, amelyre nem kerülhet a felejtés leple.

A legtöbb európai turista úgy emlegeti, mint Drakula (avagy Vlad Tepes) szülőhelye. Ennél azonban jóval több. A római időkben itt feküdt a Castrum Stenarum őrhely, amely a Gyulafehérvár felé vezetõ oszágút biztonságára vigyázott. Az erdélyi rendek a 16. század elején az itteni vártemplomban erősítették meg a három nemzet, a magyarok, a székelyek és a szászok egységét. 1876-ban a Nagy-Küküllő vármegye székhelye lett.

 
Ha ide látogatsz, nem hagyhatod ki a várat, amely a festőien szép fekvésű várhegyen található. A vár főkapuján található Óratorony a város szimbóluma, mely a város csaknem minden részéből látható. Ez jelzi a város központját. A toronyban ma várostörténeti múzeumot találhatsz. Az óratorony mellett található a Vlad Tepes-, avagy a Dracula-ház, ahol a havasalföldi uralkodó, Vlad Tepes apja lakott. 

 
Másik kötelező látnivaló a Szűz Mária kolostortemplom. A templom kincsei között van a Hunyadi János idejéből való "Jakab mester által" készített bronz keresztelőmedence és egy 35 darabból álló keleti szőnyeggyűjtemény.

 
Segesvár mellett találjuk továbbá a XV. századi, későgótikus stílusú evangélikus templomot, amelyet Leprások templomának neveznek.
Románia hetedik legnépesebb városáról van szó. Elbűvölő mivoltát az őt környező gyönyörű magas hegyeknek köszönheti, valamint a városközpontban található régi épületeknek, tereknek és piacoknak.
 
Érdemes csak úgy barangolni Brassó központi utcáin, magunkba szívni a város hangulatát. Nem hagyhatod ki a Fekete Templomnak (gótikus katedrális), a város főterének és a kilátónak látogatását.
 
A főtértől északra található a római katolikus templom, mely Mária Terézia támogatásával épült a XVIII. században. A főtéren áll a régi városháza, mely eredetileg a szűcsök céhének tulajdonában volt.  Az épületet barokk stílusban építették át 1770-ben.  

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?