Év eleji utazás: 6 város, ahol érdemes eltöltened egy téli hosszúhétvégét

Írta: ,

Utazni nem csak nyáron lehet, sőt sokan szívesebben mennek az év hűvösebb időszakaiban egy hosszabb-rövidebb vakációra. Összegyűjtöttünk 6 szuper várost, amelyet érdemes éppen télen felkeresned, így ha készülsz egy hosszúhétvégi útra, vagy esetleg most kaptál kedvet ehhez, akkor válassz akár ezek közül!

Sevilla, Spanyolország Kép forrása: collagevintage.com

1/6 Sevilla, Spanyolország

A legnagyobb spanyol város a téli időszakban sokkal nyugodtabb, mint nyáron, ezért ha nem szereted az óriási tömeget, ilyenkor érdemes meglátogatnod.

Télen kellemes 12-13 fok az átlaghőmérséklet, kellemes, sétáláshoz, a város felfedezéséhez kiváló az időjárás.

A látnivalók között rengeteg templomot, kápolnát és palotát találsz, a Szépművészeti és a Népművészeti Múzeumok a képzőművészet, míg a Régészeti Múzeum a történelem rajongóinak remek célpont.

Az andalúz finomságokat, tapasokat, olajbogyókat, tempurában sült tengeri herkentyűket semmiképpen se hagyd ki!

Berlin, Németország Kép forrása: facebook.com

2/6 Berlin, Németország

Berlin az egyik legtökéletesebb célpont, ha szereted az igazi városnézős túrákat.

Az egyik legszabadabb európai városban mindig pörög az élet, ezért itt úgy érdemes turistáskodni, hogy felveszed a helyiek szokásait.

Ez nagyjából annyit tesz, hogy elmerülsz az ínycsiklandó ételekben, a gazdag kultúrában és az éjszakai életben.

Ha művészetkedvelő vagy, Berlin a te városod, ahol a több száz éves remekművek mellett a kortárs alkotók által készített műtárgyakból sincs hiány.

Nizza, Franciaország Kép forrása: flickr.com

3/6 Nizza, Franciaország

A Franciaország Azúr-partján található Nizza-ban a téli átlaghőmérséklet is 10-12 fok körül mozog, így ha egy kellemes, tengerparti városkába látogatnál, ezt a helyet ajánljuk neked.

Nizza kikötőváros, így kultúráját alakította a rengeteg különféle ide érkező hajós nemzet.

Gasztronómiája is erősen mediterrán hatású, leginkább olaszosak a helyi ízek.

A város rengeteg látnivalóval szolgál, mind az óvárosban, mind a parton remek sétákat tehetsz, ha pedig a francia festészet szerelmese vagy, érdemes betérned egy-két múzeumba is.

Amszterdam, Hollandia Kép forrása: holland3.com

4/6 Amszterdam, Hollandia

Európa legszínesebb városa télen is nyüzsög, akárcsak Berlin, ezért a tömeget kedvelő üdülők bátran választhatják ezt a várost is úticélként.

A várost akár a csatornákon közlekedő hajókkal is felfedezheted, de gyalog is tegyél egy rövidke túrát mindenképpen a belvárosban, a piacokon.

A kultúrakedvelőket várják a helyi múzeumok és régi műemlékek, aki pedig másfajta szórakozásra vágyna, annak érdemes kimozdulnia a klubokba, beülni egy-egy ingyenes koncertre.

Nicosia, Ciprus Kép forrása: 500px.com

5/6 Nicosia, Ciprus

Ciprus fővárosa télen is napsütötte, színes, ezért ha azok közé tartozol, akik azért utaznának, hogy maguk mögött hagyják egy időre a hideget, akkor érdemes ezen a célállomáson elgondolkodnod.

A történelem rajongóinak Nicosia óvárosa nyújtja a legérdekesebb látnivalókat, és természetesen a múzeumok, a város piacait is fel kell fedezned.

A tengerparthoz sem kell túl sokat utaznod, ezért oda is tegyél egy kitérőt a vakáció alatt.

Ha rajongsz a mediterrán ételekért, akkor a görög konyhára jellemző fogások, és a törökös édességeket is szeretni fogod.

6/6 Koppenhága, Dánia

Koppenhága nem csak a karácsonyi időszakban csodaszép, egész télen egy igazi mesebeli városka!

Érdemes felfedezned ezt a gyönyörű helyet, de csak akkor, ha bírod az igazán hideget, hiszen itt valódi, csontig hatoló fagy is fogadhat télen.

A színes házak, a csatornákkal átszelt város látványa azonban mindezért kárpótol. A legjobb látványosságot a királyi paloták nyújtják, ezért ezek felfedezésére érdemes legalább egy napot szánnod az utazásból.

Az ételek közül próbálj ki annyi halas finomságot, amennyit csak tudsz, és a város vidámparkjába is látogass el!