5+1 csodás tó Európán belül, amit neked is látnod kell

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5+1 csodás tó Európán belül, amit neked is látnod kell

Kép forrása: viator.com

Ha nyaralás, akkor a mi családunk esetében nem is jöhet más szóba, mint a tenger-, vagy a tópart. Mindig olyan környéket választunk, ahol van lehetőségünk fürdeni a szabadban, csak a döntő tényező után kerülnek sorra a különféle tartalmas programok. De, ha a hazai tavakat már sorra látogattátok, vajon merre induljatok el?

Franciaország harmadik legnagyobb tava egy mesterségesen kialakított völgyben fekszik, igazi mediterrán csodaként az ország déli részén.

A tó legmélyebb pontja 93 méter, vízfelszíne 22 négyzetkilométer.

Egyedi hangulatát a sziklás környezetnek, valamint a több mint húszezer, itt növekvő és termő olajfának köszönheti.

A nem egész 50 éves tó elsősorban a kevésbé aktív nyaralásra vágyók számára ideális választás, hiszen mesterséges tó lévén inkább a vízi sportoknak és a gasztronómiának hódolnak az ide érkezők.

 

A Bledi-tó Szlovénia egyik legnagyobb tava és egyúttal legszebb ékköve.

Egy gleccser formálta olyanná, amilyennek ma láthatjuk, ugyanis miután a jég elolvadt, egy csodás tó keletkezett a mederben.

Nem is ezért olyan különleges ez a vidék, hiszen számos tó keletkezett így, azonban kevésnek van a közepén egy aprócska sziget: a medencében egy méretes szikla ellenállt a gleccser erejének.

A különleges szigetre csónakokkal viszik a turistákat, de nem érdemes kihagyni a Bledi-várat sem, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környékre és a teljes tóra.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba