10 európai város, amely télen a legvarázslatosabb

Szendrey Adrienn
Írta: ,
10 európai város, amely télen a legvarázslatosabb

Kép forrása: depositphotos.com

Európa gyöngyszemei télen valóságos fehér csodaországgá alakulnak. Ismerd meg a legszebb európai városokat, amelyekben öröm télen sétálni, látni, hallani és érezni!

Tirol tartomány fővárosa, az ötödik legnagyobb város Ausztriában. Itt rendezték 2008-ban a Labdarúgó Európa-bajnokságot, de a téli olimpiának is kétszer adott helyszínt a város. A város jól ismert sportolási lehetőségeiről, hisze a csodás Alpok övezik.
 
A városban sok a fiatal, köszönhetően két egyetemének és számos főiskolájának, így az éjszakai életben biztosan nem fogsz csalódni.
 
A telek hidegek, havasak és csodálatos szépséget kölcsönöznek a városnak és környékének. Ha ide látogatsz, feltétlenül látogasd meg a fenséges St. Jakab katedrálist, az Ambras kastélyt, Alpesi kertet, a Mária Terézia és Herzog-Friedrich utcát (óvárosi sétálóutca).
Landshut, Németország
Bajorországi város, Németország dél-keleti részén található. Münchenből könnyen és gyorsan eljuthatunk ebbe a hangulatos kisvárosba. Elsősorban a gótikus építészetnek köszönheti elragadó belvárosát.
 
Különleges látványosság a Trausnitz vár, a Városháza, a Ländtor (az egyetlen meglévő középkori erődítmény kapu) és a Szent Márton templom (a világ legmagasabb téglatornya), de csodás egyéb középkori templomokat is megcsodálhatunk, mint a Szent Ignác, Seligenthal kolostor vagy a Szent Blasius dominikai templom.