10 európai város, ami télen a legvarázslatosabb

Kovács Andrea
Írta: ,
10 európai város, ami télen a legvarázslatosabb

Kép forrása: depositphotos.com

Európa gyöngyszemei télen valóságos fehér csodaországgá alakulnak. Ismerd meg a legszebb európai városokat, amelyekben öröm télen sétálni, látni, hallani és érezni!

Ha tél, akkor az elragadó szépségű Észtország jut eszünkbe: fagyos nappalok, fehér táj, varázslatos úti cél. Tallin volt otthona a világ első karácsonyfájának (1441). A karácsonyi vásárok alatt a Városháza tere megtelik a forralt bor és gyömbér kenyér illatával.
 
Ne hagyd ki télen a Szabadtéri Néprajzi Múzeumot, ahol bemutatásra kerülnek az észt karácsonyi szertartások. A középkori óváros különösen titokzatos télen. Fáklyás, díszített kirakatok, számtalan hangulatos kávézó, korcsolyázási lehetőségek, hó és jégszobrok (Kadrioru parkban) várja az ide látogatót.
Landshut, Németország
Bajorországi város, Németország dél-keleti részén található. Münchenből könnyen és gyorsan eljuthatunk ebbe a hangulatos kisvárosba. Elsősorban a gótikus építészetnek köszönheti elragadó belvárosát.
 
Különleges látványosság a Trausnitz vár, a Városháza, a Ländtor (az egyetlen meglévő középkori erődítmény kapu) és a Szent Márton templom (a világ legmagasabb téglatornya), de csodás egyéb középkori templomokat is megcsodálhatunk, mint a Szent Ignác, Seligenthal kolostor vagy a Szent Blasius dominikai templom.  

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!