Európa gyöngyszemei – A 10 legszebb tengerpart

Stumpf Bea
Írta: ,

Közeleg a nyár, úgyhogy már jócskán itt az ideje, hogy elkezdjétek szervezni a nyaralást, amennyiben külföldre szeretnétek utazni. Szerencsére van miből válogatni, hiszen Európa tele van szebbnél-szebb városokkal, üdülőhelyekkel és tengerpartokkal – bár utóbbiak közül nehéz kiválasztani csupán tíz igazán különlegeset, mi mégis megpróbálkoztunk vele. Lássuk, melyek azok az elbűvölő tengerpartok, melyeket egyszer mindenképpen meg kell látogatnotok!

Kinek a homokos, kinek a kavicsos partok tetszenek, de talán utóbbi tábor tagjai sem ellenkeznének, ha egy hét vakációról lenne szó ezen a mesés helyen. 

Minden szempontból gyönyörű a Lisszabontól 100 km-re elhelyezkedő Comporta Beach, ahol egy nagyon hosszú homokos partszakasz várja a strandolni vágyókat.

Nem túl zsúfolt, kellemes a hangulata, a parti bárban pedig érdemes kipróbálni az itteni ételkülönlegességeket is, mint például a pastéis de bacalhau, ami egy tőkehalas finomság.

Egy kis kedvcsinálóért katt IDE!

Koufonisia, Görögország Kép forrása: mygola.com

Ezen a szigeten több csodálatos strand is van, de mi most a Nei Pori környékén található két partszakaszt emelnénk ki.

Az egyik a Nei Pori melletti sziklás strand, ahol a sziklákról való ugrálástól elkezdve a búvárkodásig mindenki megtalálhatja a kedvére való elfoglaltságot.

Ha egy kevésbé aktív programra vágysz, akkor a napozás és az úszkálás mellett a fotózásra is remek helyszín.

Kicsit továbbmenve pedig egy igazi világos homokos tengerpartra is eljuthatsz, ami a szörfözésre is szuper lehetőséget kínál.