A 10 legszebb erdélyi úti cél – Legalább egyszer élőben is látnod kell

bien.hu
Írta: ,
A 10 legszebb erdélyi úti cél – Legalább egyszer élőben is látnod kell

Remek hely a turisták számára Erdély, több okból is. Egyik oka, hogy történelmileg és földrajzilag kiemelkedő helyszíne a magyarságnak, másrészt lakosai és népszokásai képesek visszarepíteni az időben és megismertetni egy új, mégis régi, titokzatos magyar földdel, amelyre nem kerülhet a felejtés leple.

A Transfagarasan hegyek Erdély déli részén húzódnak, lenyűgöző szépségükkel mindenki szívét rabul ejtik. A magasodó hegyek impozánssá teszik az erdélyi tájat.
 
Érdemes végig vezetni a Transfagarasan országúton, mely a magas hegyek közt, festői tájak közt kanyarog.
 
Ha erre jársz, látogasd meg a Balea tavat, mely egy hűs, mély hegyi tó. Télen ellátogathatsz a jég-szállodába (a hotel teljes egészében jégből készül).
 
Ha jó túrázó vagy, csodás csúcsokra juthatsz fel, melyekről lenyűgöző kilátás nyílik.
A legtöbb európai turista úgy emlegeti, mint Drakula (avagy Vlad Tepes) szülőhelye. Ennél azonban jóval több. A római időkben itt feküdt a Castrum Stenarum őrhely, amely a Gyulafehérvár felé vezetõ oszágút biztonságára vigyázott. Az erdélyi rendek a 16. század elején az itteni vártemplomban erősítették meg a három nemzet, a magyarok, a székelyek és a szászok egységét. 1876-ban a Nagy-Küküllő vármegye székhelye lett.
 
Ha ide látogatsz, nem hagyhatod ki a várat, amely a festőien szép fekvésű várhegyen található. A vár főkapuján található Óratorony a város szimbóluma, mely a város csaknem minden részéből látható. Ez jelzi a város központját. A toronyban ma várostörténeti múzeumot találhatsz. Az óratorony mellett található a Vlad Tepes-, avagy a Dracula-ház, ahol a havasalföldi uralkodó, Vlad Tepes apja lakott. 
 
Másik kötelező látnivaló a Szűz Mária kolostortemplom. A templom kincsei között van a Hunyadi János idejéből való "Jakab mester által" készített bronz keresztelőmedence és egy 35 darabból álló keleti szőnyeggyűjtemény. Segesvár mellett találjuk továbbá a XV. századi, későgótikus stílusú evangélikus templomot, amelyet Leprások templomának neveznek.