Az 5 legjobb egzotikus hely, ha idén különleges nyaralásra vágysz

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ha idén egy különlegesebb úti célt választanál magadnak a nyaraláshoz, érdemes a listát leszűkítened, hiszen számos olyan egzotikus célpont van, ahova jó lenne eljutni. Mi most hoztunk neked ezek közül ötöt, hogy könnyebb legyen a döntés, ha ilyen vakációról álmodozol. Tudjuk, hogy ezek a nyaralások nem tartoznak a legolcsóbbak közé, de ha esetleg már egy ideje spórolsz egy ilyen útra, akkor ezek közül is választhatsz.

Cancún az Atlanti-óceán partjánál fekszik Mexikóban, a város egy kicsit olyan, mintha az Egyesült Államokhoz tartozna, nem is annyira Mexikóhoz.

Az amerikai atmoszféra miatt kis-Miaminak, második Miaminak is szokták nevezni.

Az amerikaisága miatt rengeteg turista érkezik ide az Egyesült Államokból.

A csodaszép, fehér homokos tengerpartjáról híres városban gyakorlatilag minden népszerűbb tengeri programnak hódolhatsz, így ideális hely a tengerpartrajongóknak.

A város éjszakai élete is igencsak pezsgő, ezért szórakozási lehetőségekből sincs hiány.

Katmandu Nepál fővárosa, és leginkább azoknak érdemes ide látogatni, akik Indiában is jártak. A szegénység, a zsúfoltság, a légkör ugyanis nagyon hasonló a két országban, így egyesek számára nyomasztó lehet.

De mégis megéri ide utazni, hiszen a természet gyönyörű, és valóban egy teljesen más kultúrával ismerkedhetünk meg itt. Egy-két napot érdemes a városra áldozni, de inkább az útra kelésre biztosítunk, hogy a környező romvárosokat, régi falvakat fel tudjátok fedezni.

Mivel a városok gazdagságát régen itt az jelentette, melyiknek van több, nagyobb, szebb temploma, ezért látnivalóban nem lesz hiány. A Chitwan Nemzeti Parkba is érdemes tenned egy kirándulást, ahol elefántokat, majmokat és hasonló vadon élő állatokat lehet megfigyelni.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!