„Drágám, itt nyaraljunk!” - Ezek a világ legromantikusabb úti céljai

Zabolai Margit
Írta: ,
„Drágám, itt nyaraljunk!” - Ezek a világ legromantikusabb úti céljai

Kép forrása: SergiyN/depositphotos.com

Mindegy, hogy nászutat vagy romantikus nyaralást tervezel, esetleg csak álmodozol a tökéletes helyszínről, ahová elszökhetnél a szerelmeddel, vannak úti célok, amelyek nem okoznak csalódást a szerelmeseknek. A Travel Chanel szerint ezek azok a legromantikusabb helyszínek a világon!

Szantorini, Görögország Kép forrása: aspynovard.com

Hófehér házak, napsütés, morajló tenger: Szantorini egy kör alakú vulkanikus szigetcsoport az Égei-tengerben.

Alapvetően egy hatalmas erejű vulkanikus robbanás maradványa, amely a maga idejében megsemmisítette a sziget településeit.

Ma azonban ez már csak a történelem része, a páratlan látkép, a romantikus kis utcácskák és a tenger fölött lenyugvó nap képe mellett a pezsgő éjszakai élet az, ami idevonzza a turistákat.

Egyébként a szigetre való eljutás is igazi romantikus kaland lehet: a legtöbb turista óceánjáró hajóval érkezik Fíra alá, majd szamárháton, felvonóval vagy gyalog, 600 lépcsőfokot megmászva érkezik Szantorinire.

A Maldív-szigetek nagyon sokak bakancslistáján szerepel, nem is véletlenül.

A türkizkék, kristálytiszta tengerre néző bungalókban, vagy éppen a hófehér homokos tengerparton napozva a szerelmeddel gyorsan megértitek majd, hogy miért nevezte a szigetcsoportot Marco Polo az Indiai-ócen virágának.

A nádtetős szállodákhoz általában saját kis terület is tartozik a tengerparton, így tényleg úgy érezhetitek magatokat, mintha a privát paradicsomotokban lennétek.