A csodaszép Ausztria vonzásában – A salzkammerguti tavak

Fischer Anna
Írta: ,
A csodaszép Ausztria vonzásában – A salzkammerguti tavak
Salzburgtól nem messze, Ausztria festői vidékén található Salzkammergut. Igazán ideális úti cél mindenkinek, mivel lehetőséget nyújt városnézésre, a természet megcsodálására és számtalan sportolási lehetőségre, családi kikapcsolódásra is. Nem utolsó sorban szebbnél szebb vidékekkel és látnivalókkal várja a látogatókat és felejthetetlen élményt garantál.
Hallstatt
Egy igazi kis ékszerdoboz a tóparton található városka, Hallstatt. A városba gyalog mehetünk be, és a szűk utcácskákon igazán romantikus sétákat tehetünk. Minden épület gyönyörű, korabeli állapotban van, így az utcákon járva olyan élményben lesz részünk, mintha visszarepültünk volna sok száz évet az időben.
 
A tóparti éttermek remek kínálata és a tóra nyíló látkép felejthetetlen élményt garantálnak. A kis hely miatt a házak szorosan egymás mellett állnak és gyakorlatilag nem találunk egyetlen párhuzamos utcát sem.
 
A város érdekessége a Csontház is, amely azért jött létre, hogy ide hordhassák a csontokat, helyet szabadítva fel ezzel a temetőben.
Bad Ischl
Salzkammergut egyik legszebb városa Bad Ischl, ahova feltétlenül látogassunk el, ha egy kis hamisítatlan, XX. század eleji hangulatra vágyunk, ahol végigjárhatjuk a város híres cukrászdáit és természetesen megkóstolhatjuk a városról elnevezett süteményt, az ischlert is.
 
A gyönyörű fürdőváros a Habsburgok egyik kedvelt üdülőhelye volt, nyaralójukat, a Kaiser villát ezért mindenképpen érdemes megtekintenünk, és hatalmas sétát tehetünk a kastély parkjában is.
 
A város szépsége és a friss, tiszta levegő a tüdőproblémákra is kiváló gyógyulási lehetőséget ígér, és persze az élmény maga is felejthetetlen lesz.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)