5+1 ok, amiért látnod kell élőben Capri szigetét

Fischer Anna
Írta: ,
5+1 ok, amiért látnod kell élőben Capri szigetét
Ha igazán gyönyörű, romantikus, egyben izgalmas és érdekes helyre vágyunk, akkor feltétlenül látogassunk el Caprira. Az olasz félsziget dél-nyugati oldalán elhelyezkedő szigetet csak imádni lehet, és valószínű, hogy az utazás után visszavágyunk majd oda egész életünkben.
Faraglioni
A sziget dél-keleti részén, a parttól alig néhány méterre található a Faraglioni, vagyis a Sziklák.
 
Az elnevezés 3 sziklát takar, amelyek nevüket onnan kapták, hogy melyik milyen közel van a parthoz: Terra (föld), Mezzo (közép) és Fuori (kívül).
 
Igazából egy negyedik szikla is létezik, de ezt a hullámok miatt szinte soha nem láthatjuk, bár teljes szélcsend esetén a szikla csúcsa egy rövid időre néha kivillan a tengerből.
Kék Barlang
Capri egyik kihagyhatatlan látnivalója a Kék Barlang, olaszul a Grotta Azzurra. A barlang bejárata elég szűk, ezért kis csónakokon viszik be a látogatókat, és már a barlang felé vezető hajóút is igazán csodálatos élményt nyújt.
 
A barlangba bejutva pedig igazán lenyűgöző látvány fogad bennünket: azon túl, hogy a víz azúrkék, ugyanez a szín tükröződik vissza a barlang falán is, így olyan, mintha az egész tér gyönyörű kékbe borult volna. Igazi mesevilág várja a barlangba látogatókra.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján