Az inkák és az arany varázslatos földje: 5 dolog, amit Peruról tudni érdemes

Zabolai Margit
Írta: ,

Peru egy különös vidék, ahol a múlt nagy kultúrái a modern korral találkoznak, és ahol szinte érezni a történelem szelét, és az ember elhiszi, hogy megtörténhetnek a csodák. Néhány varázslatos képet, és érdekes adatot hoztunk el neked erről a mesebeli vidékről, amit eddig talán nem is tudtál.

Tarka nemzet

Peru minden értelemben véve színes ország, és nem csak azért, mert etnikailag is nagyon sokszínű. Az Andok legnagyobb területű országának lakói 43%-ban bennszülött indiánok.

Ők sokszor tréfásan úgy hivatkoznak magukra: peruibb vagyok, mint a krumpli – pedig ez a zöldség is eredetileg innen származik.

A lakosság 37%-as mesztic, 15%-a fehér, 3% pedig valamilyen egyéb rasszhoz tartozik.

De nem csak az emberek, még a zöldségek is színesek Peruban: összesen 55 különféle kukoricát termelnek itt, amik között van sárga, lila, fehér és fekete színű is.

Korok találkozása

A főváros, Lima látképe olyan, mint bármely más modern nagyvárosé: széles utak, magas betonépületek.

Nehéz elhinni, hogy ez egy olyan ország fővárosa, amely a világon második a sámánok számában, csak India előzi meg ezen a listán.

Lima egyébként valaha Dél-Amerika legjelentősebb városa volt, de hanyatlásnak indult, amikor megszületett a spanyol Rio de la Plata.