Az Eiffel-tornyon túl – Kevésbé ismert párizsi látnivalók

Zabolai Margit
Írta: ,
Az Eiffel-tornyon túl – Kevésbé ismert párizsi látnivalók

Talán Ady Endrének köszönhető, hogy a magyaroknak Párizsról az ősz jut eszébe, úgyhogy most összegyűjtöttük azokat a látnivalókat, amiket semmiképpen sem szabad kihagynod, ha a fények városába látogatsz. Útikalauz Párizs kezdő szeretőinek.

Musée d’Orsay

A Louvre mindenkinek eszébe jut, ha párizsi múzeumokról van szó, de ha időtök engedi, keressétek fel a Musée d’Orsay-t is, ami a világ egyik leghíresebb képzőművészeti múzeuma, olyan neves művészek alkotásai láthatóak itt, mint Cézanne, Degas, Manet, Monet, Pissarro, Renoir és Van Gogh.
Külön érdekesség, hogy maga a múzeum egy korábban lebontásra ítélt, mára azonban gyönyörűen rendbe hozott, egykori vasúti pályaudvar épületében került kialakításra.

Sainte-Chapelle

A 13. századi gótikus templom szakrális jellegét mára elvesztette, a páratlan szépségű épületet mégis rengeteg turista keresi fel a mai napig.

A templomot IX. Lajos király utasítására építették, aki az uralkodása alatt szerzett ereklyék tiszteletére szeretett volna egy minden korábbinál szebb és fényűzőbb templomot építeni.
Terve sikerrel járt: a Szent Kápolna kétszintes szerkezete és hatalmas rózsaablaka máig lenyűgözi az idelátogatókat.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv