Arló - Utazás a hűs vizű tóhoz

Scheftsik Tamás
Írta: ,
Arló - Utazás a hűs vizű tóhoz
A magyarországi úti célok között legtöbbször a Balaton, a Velencei-tó, vagy éppen fővárosi strandok szerepelnek. Most lássunk egy olyan nagyközséget, ahol a természet, a víz, valamint a szórakozás is megtalálható egy helyen. Ismerkedjünk meg Arlóval.
Története Kép forrása: nfu.hu

Maga a település feltehetőleg már a magyarok megérkezése előtt is lakott volt. Mai nevét azonban csak a 11. században nyerte el. Az, hogy mit is jelent, a mai napig nem egészen tisztázott. Egyes nyelvészek úgy gondolják, hogy az eredeti formája az „orilu”, amely az ó-szláv nyelvből származik és sast jelent.
Ez valószínűleg egy személynév volt, és ebből jött létre a település mai neve. Az első telepesei fakitermeléssel foglalkoztak, később a lakosság majdnem minden tagja az Ózdi nehézipari létesítményekben talált munkát. Amikor ez megszűnt, a település számára hatalmas csapást jelentett, de mára rendeződött a helyzet, és a lakosok főleg más településeken vállalnak munkát.

Elhelyezkedése Kép forrása: arlo.hu

Arlón minden együtt van a tökéletes időtöltéshez. Mivel a Heves – Borsodi – dombság keleti részén helyezkedik el, így az ide látogatók magaslatokat és gyönyörű erdőségeket is találhatnak.


A település vitathatatlanul legnagyobb vonzó hatást gyakorló része, a hűs vizű tó. Körülötte találjuk a kempinget, illetve a természetvédelmi területet is. Megközelítése a 25-ös úton lehetséges, Egertől kb. 40 kilométerre fekszik.

Fókuszban

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!