5 aprócska osztrák falu, ami olyan, mintha egy tündérmese díszlete lenne

Zabolai Margit
Írta: ,

Alig néhány óra autóútra vannak, mégis úgy fogod érezni, hogy magad mögött hagytad a valóságot, és egy tündérmese lapjaiba léptél be. Ha a szomszédoknál nyaralva töltenél el néhány napot, mi ezeket a településeket – na meg persze az őket körülvevő, zöldellő hegyeket – ajánljuk.

Az alig 2000 lelkes kis falucska Vorarlberg fővárosának, Bregenznek a közelében található, és ma már főként a turizmusból él, ami nem is csoda, hiszen érintetlen természete és archaikus hangulata, máig őrzött szokásai miatt nagyon sokan és szívesen keresik fel.

A környéken remek lehetőségek nyílnak a túrázásra, kirándulásra, a kisgyerekkel érkezőknek pedig minden bizonnyal nagy kedvence lesz az 1908-ban épült kisvasút, aminek nagy részét sajnos mára le kellett zárni, ám így is zakatol egy rövidebb, 5 km-es vonalon, meseszép tájakat bejárva.

A település a fölötte álló, középkori várról kapta a nevét, amely egyben az egyik legizgalmasabb turisztikai célpontja is, és remek alkalmat teremt egy kis kirándulásra. 

Télen síelni is lehet a környéken, de a közeli Olaszországba is kényelmesen át lehet ruccanni innen.

Az 1000 fős kis település tökéletes bázis lehet, ha minden nap más-más települést keresnétek fel, de egy hosszú hétvégét is kellemesen el lehet itt tölteni – a faluban álló 18.századi fa hidat mindenképpen nézzétek meg, ha a várban már jártatok, talán az egyik legszebb, ma is álló ilyen híd az országban.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!