Amit a németektől eltanulhatnánk - Szebb élet kis odafigyeléssel

Jankovics Anna
Írta: ,
Amit a németektől eltanulhatnánk - Szebb élet kis odafigyeléssel

Más népektől tanulni nem szégyen, sőt energiaspórolás, mert nem nekünk kell kitalálni, tökéletesíteni a dolgokat. Folyamatosan próbáljuk okítani gyerekeinket, jó példát mutatunk, mégis túl lassú a fejlődés nem csak környezetünkben, hanem a fejekben is. Nem gondolom, hogy nagy megvilágosodás kellene ahhoz, hogy működjön a természet tisztelete, védelme. Talán csak elég lenne az itt felsorolt pár dolog.

Óriásplakát vs. figyelemfelkeltő tábla

Míg Magyarországon az óriásplakátok mennyisége és nagysága miatt nem lehet látni a fákat és hegyeket, Németország egész területén az első, ami szemet szúrt, hogy gyakorlatilag nincs csiricsáré óriásplakát. Viszont olyan sebességkorlátozó táblák vannak, melyek magyaráznak. Rajzzal, betűvel.
Azaz a gyermekek nevelése már az út szélén elkezdődik. A német gyerek sem a plakáton látott chipset, sem lapos békát nem akar, ami a kocsikat számolja a hátával. Így lesz belőle rendes ember felnőttkorára.

Autó vs. bicikli és gyalogos

Magyarországon, aki teheti, jellemzően még a WC-re is autóval megy, és többnyire csak, „észjátszásból” kerül elő a bicikli havonta egyszer. Ezzel szemben Wolfsburg környékén az életvitel része a bicikli, ahogy a járdára festett bicikliút is természetes.
Mindenki legalább annyit gyalogol, biciklizik, mint amennyit vezet, mindhárom közlekedésmódban egyaránt megtapasztalja a létet, így nincs differenciálódás – ezért nincs konfliktus biciklis, gyalogos és autós között.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!