Állati nyaralás – 6 izgalmas szálloda állatrajongóknak

Póta Szilvia
Írta: ,
Állati nyaralás – 6 izgalmas szálloda állatrajongóknak

Manapság szerencsére egyre több állatbarát hellyel találkozhatunk utazásaink alkalmával. A most következő hotelekben a vadállatok szabadon kóborolnak, és ha szeretnéd, megoszthatod reggelid a zsiráfokkal, vagy zavartalanul heverészhetsz a medenceparton az elefántokkal! :)

A Nairobitól harminc percre található Giraffe Manor 140 hektáros saját parkjával, valamint őshonos erdeivel egyedülálló élményt kínál a látogatóknak. A hotel a hozzá kapcsolódó Zsiráf Központtal együtt számtalan veszélyeztetett Rothschild zsiráfnak ad otthont.

A területen működtetett program célja, hogy a párra talált egyedeket visszavezessék a vadonba, így biztosítva a jövőben az alfaj fennmaradását. Az elegáns szállóba a zsiráfoknak „szabad bejárásuk” van, így gyakran előfordul, hogy elcsennek egy-két finom falatot a reggeliző asztalról, vagy bekukucskálnak a hálószobaablakon.

Az évek folyamán olyan vendégek szálltak meg itt, mint Mick Jagger, Johnny Carson, Brooke Shields, vagy Ewan McGregor.

Állatparadicsom, Costa Rica Kép forrása: Pinterest

Costa Rica neve gyakorlatilag egyet jelent az ökoturizmussal. A gyönyörű fekete és fehér homokos strandok, valamint a sűrű esőerdők tökéletes kikapcsolódást ígérnek a természet szerelmeseinek. Éppen ezért a luxus berendezésű szobák, a kényelmes nádtetős bungalók, és az idilli környezetben található medence mind csupán másodlagos látványosság a Capitan Suizo nevű hotelben.

A közvetlenül a tengerparton fekvő, buja növényzettel körbevett szállodát különböző egzotikus állatok látogatják napi szinten, így a vendégek közvetlen közelből figyelhetik meg a bőgőmajmokat, a gekkókat, a tatukat, a mókusokat, a szürke leguánokat, valamint a mosómedvéket!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba