Aktív nyaralásra vágysz az idén? Adunk pár tippet!

Bodnár Alexa
Írta: ,
Aktív nyaralásra vágysz az idén? Adunk pár tippet!

Kép forrása: Maugli/depositphotos.com

Nem mindenki rajong azokért a nyaralásokért, amelyek a tengerparton töltött lazítással telnek, vagy éppen a városokban korzózással, vásárolgatással. Ha te is köztük vagy, bizonyára szívesen kipróbálnál egy aktívabb nyaralást az idén. Ha még nincs ötleted, hova menj, most adunk néhány tippet!

Szádelői-völgy, Szlovákia Kép forrása: woyzzeck/Depositphotos

Szlovákia Grand Canyonjaként híresült el a Szádelői völgy, amely remek úti cél lehet annak, aki egy szuper, hegyi túrával töltené a vakációt. A sziklafalak között a Szár-patak szalad, a környezet pedig igazi vadregényes táj.

A völgyben számos vízmosás és barlang is található, amelyeket szintén érdemes meglátogatni. Azonban a 105 méter magas, Cukorsüvegnek nevezett sziklafal a legérdekesebb látnivaló a környéken, amelyet mindenképpen érdemes felkeresni.

Ha nem tervezel hosszú nyaralást, csak néhány napra ruccannál ki, ennél jobb választásod nem lehet a túrázás szerelmeseként.

A Mreznica folyó Horvátország közepén található, és az egyik legideálisabb helyszín az országban a vadvízi evezésre. Ha szereted a kempingezést is, a folyó mellett szerencsére erre is van lehetőséged, így szálláshely után sem kell nézni.

A folyó nem túl gyors folyású, azonban számos vízesés található erre, amely izgalmassá teszi a raftingolást. Ha még nem vagy profi raftingos, ide akkor is érdemes ellátogatni, hiszen nem egy túl nehéz vadvízi evezős pálya ez a szakasz.

A kristálytiszta vízben számos állatot megfigyelhetsz, a folyó mentén pedig csodaszép természet vesz majd körül.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján