Akár a földi paradicsom! Ezek a világ legcsodásabb tengerpartjai

Balatoni Dóra
Írta: ,

A neves utazási oldal, a TripAdvisor az elmúlt évekhez hasonlóan idén is elkészítette a világ legjobb tengerpartjainak listáját. A Top 5-be igazi paradicsomi helyszínek kerültek. Ha kíváncsi vagy rájuk, lapozd végig cikkünket, gyönyörködj a látványban és tudd meg, mi a véleményük azoknak, akik már jártak ott!

Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazília Kép forrása: harpersbazaar.com

A lista élén ezúttal ez a Brazíliához tartózó, Fernando de Noronha szigetén húzódó mesés, csaknem félkör formájú tengerpart végzett. Búvárkodásra is alkalmas kristálytiszta tengervíz, csodás panoráma a sziklákról és vízből kiugráló, ficánkoló delfinek várják az ide érkező turistákat.

„Végigsétálsz az odafelé vezető ösvényen és el sem tudod képzelni, milyen mennyei látvány tárul a szemed elé, ha odaérsz. Mintha csak káprázat lenne” – írja az egyik értékelő az oldalon.

„Egyszerűen csodálatos. Még szebb, mint a képeken” – dicséri a tengerpartot egy másik utazó.

„Nem csak szép, de nagyon kevés a turista is: egyszerre csak 500-an lehetnek az egész szigeten. Emiatt olyan érzésed lehet, mintha Te lennél Robinson Crusoe!” – meséli egy újabb kommentelő.

Grace Bay, Providenciales, Turks- és Caicos-szigetek Kép forrása: vacationidea.com

A Turks- és Caicos-szigetek egyik legismertebb tengerpartja a tavalyi első hely után idén lecsúszott a második helyre. Természetesen ennek ellenére sem bánnánk, ha néhány hetet eltölthetnénk ezen a káprázatos helyen!

Az ide érkező turisták elsősorban a tenger és a környezet pazar színeit és az üres, nem túl zsúfolt strandokat emelik ki pozitívumként.

„Elképesztően tiszta a víz, mindig csodás kékes-zöldes árnyalatban pompázik, a strandokat pedig hófehér homok borítja” – áradozik az egyik szerencsés, aki itt járt.

„Ez a tengerpart egyszerűen verhetetlen. Kiváló éttermek és bárok vannak a környéken. A táj páratlan, tökéletes hely a feltöltődésre” – írja egy másik utazó.

„Mit is mondhatnék? Egyszerűen imádom ezt a helyet. Nagyon hiányoznak a reggeli séták, amiket a hosszú mérföldeken keresztül tartó, fehér homokos parton tettem” – meséli felejthetetlen élményét egy értékelő.