A világ legszebb, természetes termálmedencéi, amikben télen is jó elmerülni

Zabolai Margit
Írta: ,

Ebben a hidegben kevés dolog tűnik csábítóbbnak, mint az esti forró fürdő, de bármennyire szereted is a saját fürdőszobádat, az alábbi képek láttán azt kívánod majd, bárcsak ezekben a természet alkotta, meleg vizes medencékben vehetnél egy kellemes fürdőt.

Great Lake Taupo, Új-Zéland Kép forrása: nzstatic.com

Új-Zéland amúgy is páratlan tájairól híres, de aki a Great Lake Taupo egyik forró medencéjében is megmártózik, az garantáltan örökké visszavágyik ide.

A vizeket vulkanikus energiák melegítik, és miközben akár a saját kis meleg vizes medencédben ázol – a helyiek szívesen megmutatják, hol találod őket körös-körül a tavon – lélegzetelállító tájképet, színes lávaköveket csodálhatsz.

A Great Lake Taupo a természet csodáit egyesíti, de a turizmus is hozzáteszi a magáét az élményhez, különféle wellness programok is várják az ide látogatókat.

Saturnia, Olaszország

Toszkána gazdag a látnivalókban, de még az erős mezőnyből is kiemelkedik Saturnia, a meleg vizes mészkőmedence, amit a természet alakított az erre látogatók kedvére.

Grosetto hegyei tökéletes háttérül szolgálnak, a meleg vízben pedig a helyiek éjjel és nappal is szívesen mártóznak meg.

A helyi forrásból másodpercenként 800 liter, 37 fokos termálvíz tör fel, ami aztán lassabban csordogál le a természetes kőkádakba, majd folyóként tűnik el a hegy alatt.

Érdemes keresni egy olyan pontot, ahol a víz a kőmedencékbe folyik, mert a meleg áramlatnak csodás masszírozó hatása van.