A világ kevésbé ismert, mégis lenyűgöző templomai – Ahova egyszer el kell jutnod

Balatoni Dóra
Írta: ,
A világ kevésbé ismert, mégis lenyűgöző templomai – Ahova egyszer el kell jutnod

Kép forrása: hoteltamarindi.com

Imádunk a világ legszebb templomaiban gyönyörködni, rendre elképeszt bennünket, hogy a hit és az emberi tehetség milyen csodákat tud létrehozni. Ha azt mondjuk, hogy Sagrada Familia, milánói dóm vagy Notre-Dame, akkor valószínűleg mindenki pontosan tudja, melyek is ezek az ikonikus építmények, éppen ezért cikkünkben most olyan templomokat mutatunk, amelyek ezeknél kevésbé ismertek, mégis lenyűgözőek!

Kolumbiában, az ecuadori határ közelében húzódik ez a mesés katedrális. Már az elhelyezkedése is igazán különleges, 50 méterrel a Guaitara-folyó fölé építették egy mély szurdokba.

Létrejöttéhez egy legenda is társul: azt mondják, egy indián lány a vihar elől a szurdokba menekülve látomást látott, Szűz Mária képe jelent meg előtte.

Ennek emlékére a helyiek egy festői katedrális építettek. A legendának köszönhetően a hely ma is a zarándokok egyik kedvelt úti célja.

Preobrazsenszkij-templom, Oroszország Kép forrása: kleo59.35photo.ru

Kizsi az oroszországi Onyega-tó egyik szigete, különlegességét pedig a rajta elterülő több fatemplom adja.

Az egyik legszebb és legérdekesebb közülük a Preobrazsenszkij-templom, amelynek összesen 22 hagymakupolája van és az egész épületet farönkökből, szegek felhasználása nélkül építették a XVIII.

században.

Nem meglepő, hogy a sziget ma az UNESCO világörökség részét képezi, építményei pedig néprajzi, építészeti múzeumként működnek.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!