A világ 10 legszebb homokos tengerpartja - szerintünk

Írta: ,

Kontinensen innen és túl rengeteg szemet gyönyörködtetően szép homokos tengerpart vár, ezek közül is a legcsodásabbakat gyűjtöttük össze. Kattints, és fedezd fel őket!

1/10 Sunny Bournemouth, Dorset, Anglia

Bár Angliáról mindenkinek a szeles-borós idő jut elsősorban eszébe, azért nyaranta a szigetországban is előfordul, hogy egészen felszökik a hőmérő higanyszála.

Délen pedig olyan fantasztikus partszakasz várja a strandolókat, mint a híres-napos Bournemouth-i strand, ahol hosszú kilómétereken át homokos part várja a fürdeni és napozni vágyókat.

2/10 Navagio Beach, Zakynthos, Görögország

Görögország bővelkedik a csodálatos homokos tengerpartokban, közöttük is igazi gyöngyszem Navagio Beach, ez a sziklákkal körülölelt partszakasz – szikrázó homok, átlátszó türkiz víz, az egész látvány mesebeli.

 

3/10 Whitehaven Beach, Queensland, Ausztrália

A világ egyik legkülönlegesebb strandja Ausztrálinak ez a lenyűgöző szelete, ahol a homokos tengerpartot hegyes-dombos fás résszel öleli körbe, a légifotókon bámulatos látványt nyújt a vakító homok és a víz váltakozása.

 

4/10 El Nido, Palawan-sziget, Fülöp-szigetek

Palawan szigetén található ez a kikötőként is forgalmas, homokos strand, melyet mészkőfalak vesznek körbe.

A partszakaszt a világ legszebbjei között tartják számon, a turisták körében méltán népszerű.

5/10 Cannon Beach, Oregon, USA

Cannon Beach Oregon állam Clatsop megyéjében található városka, melynek mintegy négyezer négyzetkilométeren terül el, és gyönyörű, sziklákkal tűzdelt, vadregényes partszakasz tartozik hozzá.

6/10 Baia do Sancho, Brazília

Brazília is bővelkedik szebbnél szebb homokos tengerpartokban, ha ilyen messzire utaznál, jó választás lehet a Baia do Sancho strand, melyet sziklás-erdős táj övez.

7/10 Praia de Albandeira, Algarve, Portugália

Portugália Algarve régiója a turisták egy kedvenc célpontja, ám ez az eldugott, bámulatos természeti képződményekkel övezett kis partszakasz, a Praiai de Albandeira nincs túlzsúfolva napernyőkkel és nyugágyakkal, tökéletes úti cél a nyugalom kedvelőinek.

8/10 Cala Salada beach, Ibiza, Spanyolország

Ibiza a bulizni vágyók egyik legnépszerűbb célpontja, a reggelig tartó féktelen partik mellett pedig az ilyen gyönyörű homokos, kristálytiszta vízű partszakaszok, mint a Cala Salada Beach is könnyen elcsábítják a turistákat.

 

9/10 Cala Goloritzè, Gulf of Orosei, Szardínia, Olaszország

A szardíniai Cala Goloritzét nem csupán Olaszország, de a világ legszebb strandjai között tartják számon, 1995-ben pedig az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

 

10/10 Zlatni Rat Beach, Horvátország

Nem feltétlen kell elutaznod a világ másik felére, ha csodás homokos tengerpartot szeretnél magad körül, hiszen a közeli Horvátországban is lenyűgöző partszakaszok várják a nyaralni vágyókat, a Zlatni Rat Beach-ről nem csak a tengerre, a hegyekkel tűzdelt tájra nyíló panoráma is gyönyörű.