A meseszép francia sziget, Korzika

Fischer Anna
Írta: ,
A meseszép francia sziget, Korzika
Aki odavan a vadregényes tájakat, érdekes látnivalókat és a földrajzilag és történelmileg egyaránt lenyűgöző helyeket, annak ideális úti cél lesz Korzika. Ez a hivatalosan Franciaországhoz tartozó sziget valójában nagyobb önállósággal rendelkezik, mint a többi francia régió, és látnivalóiban is igazi különlegességnek számít.
Hovatartozás
Korzika a történelem változásaival párhuzamosan mindig más és más fennhatóság alá tartozott: először a főníciaiakhoz, majd az etruszkokhoz, és egy időre Karthágóhoz is.

Leghosszabb ideig a Frank Birodalom befolyása alatt állt, illetve több erős itáliai köztársaság is uralkodott egymás után a szigeten.

Mindegyik időszak nyomai máig megtalálhatóak itt, a keveredés pedig igazán egyedivé teszi a sziget hangulatát.
Tengerpart
Korzika tökéletes választás azoknak is, akik a homokos tengerpartot és az ezzel járó kikapcsolódási lehetőségeket keresik.

A sziget déli partja ideális feltételekkel rendelkezik ebből a szempontból is, ezért ha Korzikát választjuk utazásunk céljának, akkor a klasszikus strandolást sem kell kihagynunk a programjaink közül. A hatalmas, homokos partok és a gyönyörű kék tenger felejthetetlen kikapcsolódást nyújt.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv