A főváros nem minden! 5 külföldi úti cél, ami senkinek nem jut elsőre eszébe

Zabolai Margit
Írta: ,
A főváros nem minden! 5 külföldi úti cél, ami senkinek nem jut elsőre eszébe

Külföldre utazni mindig izgalmas dolog, de nem biztos, hogy a főváros az egyetlen látnivaló – még ha sokszor ez is az első, ami eszünkbe jut. Az alábbi városok talán nem kaptak ilyen fontos közigazgatási posztot, de ettől még igazi turistaparadicsomok!

Alicante, Spanyolország Kép forrása: spain.info

Spanyolország egészen déli részén, Murcia tartományban található Alicante városa, ami izgalmas elegye réginek és újnak.

Az utcácskákon bolyongva a legkiválóbb mediterrán éttermeket találjátok meg, majd egy sarkon befordulva máris az óváros történelmi épületei varázsolnak el. Budapestről alig 3 órás, közvetlen repülőjárat juttat el a spanyol tengerhez.

Semmiképpen se hagyjátok ki a sétát a város fölött őrködő várhoz: a meredek sziklákra felkapaszkodni komolyabb gyakorlat lehet a tikkasztó hőségben, de a meseszép kilátás mindenért kárpótol majd!

Verbania, Olaszország Kép forrása: lettidinotte.com

Nem Róma, nem Velence, de még csak nem is Milánó vagy Nápoly – az olasz Alpok hívogató úti cél, és Verbania megéri a látogatást! A legtöbben a lenyűgöző táj és a nyugalom miatt látogatnak ide, de az sem mellékes szempont, hogy szállást például jellemzően jóval olcsóbban találni itt, mint a fent említett városokban.

A közelben elterülő tó, a Laggo Maggiore szintén komoly vonzerővel bír az ide látogatók számára, nem csak a látványa megnyugtató, de a vízi sportok szerelmeseinek is izgalmas kalandokat kínál.

Ha egy romantikus, gyöngyszem kis települést kerestek, akkor Verbania nem fog csalódást okozni!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv