A 9 legszebb látnivaló Szentpéterváron

Fischer Anna
Írta: ,
A 9 legszebb látnivaló Szentpéterváron
Ha igazán érdekes, megkapó és nem utolsó sorban gyönyörű várost szeretnénk látni, utazzunk el az Észak Velencéjének is nevezett Szentpétervárra. Ismerd meg a történelmi orosz város legfőbb látványosságait:
Miért Szentpétervár?
Télen az óriási hóban különösen szép a város, ahol ráadásul rengeteg látnivaló és szórakozási lehetőség várja a turistákat. Ha szeretjük a romantikus sétákat, a csatornákkal keresztezett utcácskákat és szeretnénk kicsit más világba csöppenni, akkor ez az ideális hely egy téli utazásra.
Ha ráadásul még kedveljük az orosz irodalmat is, akkor pedig feltétlenül ajánlott elmenni ide, hiszen meglátogathatjuk kedvenc regényeinknek, novelláinknak egykori színhelyét. A várost Nagy Péter cár alapította 1703-ban, a történelem minden egyes korszaka maradandó nyomot hagyott rajta. 
Ermitázs
Világhírű múzeum, Oroszország legnagyobb múzeuma, tele világhírű művészek festményeivel és szobraival. Az épületet Nagy Katalin cárnő építtette, hogy udvartartásának és műgyűjteményének helyt adjon. Az Ermitázs a Néva partján áll, termeinek száma 365.
Ha ide látogatunk, akkor javasolt, hogy ne egy nap akarjuk az össze termet végignézni, inkább több alkalommal térjünk vissza, hogy ténylegesen élvezhessük a művészi alkotásokat.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!