A 7 legcsodásabb látnivaló Rómában

Scheftsik Tamás
Írta: ,
A 7 legcsodásabb látnivaló Rómában

A római látványosságoknak se vége se hossza, így mindent felsorolni nem kis feladat lenne. Mi most egy kicsit lerövidítettük a listát, így a leghíresebb látnivalók közül emeltünk ki hetet. Aki olyan szerencsés, hogy eljut ebbe a csodálatos városba, annak ezeknél jóval több mindent érdemes megnéznie, azonban az alábbi 7 dolgot semmi esetre sem szabad kihagyni.

Trevi kút

Róma egyik leghíresebb látványossága, és a világ talán leghíresebb kútja. Maga az építmény 26 méter magas, és 20 méter széles. De ez nem is annyira fontos, hiszen a lenyűgöző látvány mellett nem az adatok ugranak be az embernek.
Ráadásul, a szokás szerint, ha pénzérmét dobunk a kútba, akkor visszatérünk Rómába. Ennek köszönhetően a vízből naponta kb. 3000 eurót vesznek ki.

Forum Romanum

A történelem szerelmese számára biztosan nem ismeretlen ez a név, de azoknak is rémlik valami, akik egy kicsit odafigyeltek az iskolában. Igen, a városnak ez a része az ókori Róma központja volt.
Itt találhattuk a politikai hatalom központját, a szenátust, több isten templomát, illetve a forum kulturális és kereskedelmi központ is volt, ráadásul a kivégzések helyszínéül is szolgált.

A területet mára teljesen feltárták, így nincs akadálya annak, hogy egy kicsit átérezhessük a Római Birodalom egykori életérzését.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?