A 6 legszuperebb kemping Magyarországon

A 6 legszuperebb kemping Magyarországon

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / A 6 legszuperebb kemping Magyarországon

A nyaralás, vagy éppen őszölés egyik legjobb lehetősége a kemping. Olcsó, élménygazdag és az ember egy egészen más kikapcsolódási lehetőséggel találkozik, mint amit eddig megszokott.

Rukkel tavi kemping

Az eredendően bányató mellett létesült kemping 1991-ben nyitotta meg a kapuit a nagyközönség előtt. Az eredetileg a Kertészeti Egyetem tulajdonát képező tóra Rukkel János figyelt fel, és alakította ki a pihenőhelyet.
A kempingben sátorral és lakókocsival is remekül lehet nyaralni, a tó mellett jó néhány csúszda is gondoskodik a felhőtlen szórakozásról.

Kép forrása: waterpark.hu

Csak természetesen! – Naturista Oázis Camping

A kempingezés nem csak arról szólhat, hogy az ember egy sátorral vagy egy lakókocsival kiélvezi a természet szépségeit. Akik ennél többre vágynak, azok ellátogathatnak Délegyházára, ahol a Naturista Oázis Camping tárt karokkal várja őket.
A név nem véletlen, hiszen a homokos tópart és a rengeteg sportlehetőség mellett az ember a teljes szabadságot is élvezheti, ugyanis nem kell olyan kötöttségeket elviselnie, mint a ruha. Ez a kemping ugyanis a naturisták kedvelt helye.

Kép forrása: mne.hu

Büki Termál Gyógykemping

Bizony, aki szeretne, az akár gyógykempingbe is ellátogathat. Ehhez nem is kell mást tennie, mint választani egyet a direkt ilyen szolgáltatásokra specializálódott lehetőségek közül. Választhatjuk például a Büki Termál Gyógykempinget, ami rengeteg remek lehetőséget kínál.
Többek között összeköttetésben van az itt található gyógyfürdővel, amit a vendégek ki is használhatnak, hiszen a belépési lehetőséget nekik is biztosítják. Ezenkívül, természetesen főzési és más időtöltési lehetőségeket is találhatnak az ide látogatóknak.

Kép forrása: bukfurdo.hu

A Balaton – Badacsonytomaj

Természetesen nem maradhat ki a magyar tenger sem a felsorolásból, hiszen évről évre töretlen a népszerűsége. Választási lehetőség adódik bőven, akár a déli, akár az északi partot részesítjük előnyben. Remek választás lehet Badacsonytomaj, ahol egy 3 hektáros, természetvédelmi területen található a kemping.
A sátorhelyek mellett faházas bungalók is várják a vendégeket, ahol saját tusoló, tv és még wifi is található. Ráadásul a következő település, Badacsony, biztosan tartogat egy-két felejthetetlen élményt, mind gasztronómiai szempontból, mind pedig ahhoz, hogy beszerezzünk egy kis vásárfiát.

Kép forrása: tomajcamping.hu

Irány az érintetlen természet! – Kustánszegi Göcsej

A Kustánszegi Göcsej kemping egy olyan területen létesült, amelyről nagyon sokáig gyakorlatilag nem vettek tudomást az emberek, így a természeti értékek csodálatosan fennmaradtak.
Mi is lehetne természetközelibb élmény, mint amikor az ember a sátorból kidugja a fejét, és jobbra a sűrű és gyönyörű erdő, balra pedig a tó csillogó vize fogadja. Mindenképpen érdemes nagyobb túrákat tenni a környéken, hiszen a fantasztikus természeti kincsek mellett kulturális értékekkel is bőven találkozhatunk.

Kép forrása: gocsej-camping.hu

Nem csak tavak mellett – Lillafüred

Természetesen kempinget nem csak tavak mellett találhatunk. Azoknak sem kell csalódniuk, akik ugyan szeretnének kempingezni, de a vízparti lazulás nem az ő műfajuk. Lillafüred Magyarország egyik leggyönyörűbb tája, csodálatos természeti kincsekkel, melyek között az erdőket, patakokat épp úgy megtaláljuk, mint az elképesztő szépségű barlangokat is.
És akkor sem kell erről lemondanunk, ha nem telik a környéken fellelhető szállásokra. Lillafüreden ugyanis kemping is van, igaz, csak sátorral vagy lakókocsival/autóval lehet igénybe venni, faházai nincsenek. Ettől természetesen a kemping remekül felszerelt, és fantasztikus lehetőséget jelent a környék bebarangolására.

Vaduljunk!

A kemping egyik lényege, hogy az ember visszataláljon a természethez, egy olyan élethelyzetbe helyezkedve, amire egy szállodai szobában esélye sem lenne. Ha már lúd, legyen kövér alapon, ezt az érzést akkor tudjuk a legtökéletesebben elérni, ha vadkempingezzünk. Semmi kötöttség, semmi luxus, csak a sátor, mi, és a természet.
Persze nem árt megnézni, hogy hova is megyünk, mert nem mindenhol nézik jó szemmel ezt a pihenési lehetőséget, valamint nem árt alaposan felkészülni egy ilyen kirándulásra.
Bár rengeteg szálloda hívogatja a vendégeket, azért néha az is beleférhet, hogy igazán természetközelben, egy sátorban pihenjük ki a város, és a zárt terek stresszét, így a természet is testközelbe kerül, és energiával is csurig töltekezhetünk.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!