7 nagyváros, amit álom körbebiciklizni

Írta: ,

A következő utazás tervezésekor kevesen gondolnak olyan aktív kikapcsolódásra, ahol a kerékpár kapja a főszerepet. Összegyűjtöttük a bicajozás szerelmeseinek, merre érdemes indulniuk, ha ilyet szeretnének.

New York

A filmekben talán úgy láttad, hogy a Nagy Alma nem más, mint egy sárga taxiktól nyüzsgő metropolisz, ahol csak négy vagy több keréken lehet A-ból B-be jutni. Pedig nemcsak a Central Park környékén találsz első osztályú bicikliutakat, ha tekerni szeretnél. 

Az infrastruktúra kis híján 650 kilométernyi kerékpárúttal szolgál. Manhattan 52 km-es kerületének 90%-át bejárhatod így, elpedálozva az ENSZ-székház és a World Trade Center emlékhelye előtt.
London

A bicikli kiváló közlekedési alternatíva, ha szeretnéd felfedezni az angol főváros történelmi nevezetességeit. A Temze partját egyetlen nap alatt bejárhatod Greenwich-től a Parlamentig

Ha közben ráunnál a kifogástalan minőségű kerékpárutakra, várnak a macskaköves utcácskák titkai. 
 
A csaknem 160 km-es és meseszép Thames Valley Cycle Route a Putney Bridge-től Windsoron át egészen Oxfordig tart. Ennél jobb edzés nem is kell a combodnak meg a popsidnak!