6 templom, melyet látni kell

Scheftsik Tamás
Írta: ,
6 templom, melyet látni kell
A különböző kultúrák különböző isteneket tiszteltek, mióta csak az ember a földön van. Ezek az épületek a mai napig láthatóak, és megtekinthetők, hogy őrizzék a mindenhatók képét és hirdessék a nagyságukat.
Sagrada Familia

A Szent Család templom talán senkinek nem ismeretlen. A monumentális épület Barcelona leghíresebb turistalátványossága, és 2010 óta bazilikai ranggal rendelkezik. Gaudí mesterműve mind a mai napig nem készült el, mivel a tervek annyira összetettek.
Ha azonban egyszer elkészül, akkor büszkén viselheti majd a világ legnagyobb bazilikája címet. Az épület 18 toronnyal (12 az apostoloknak, 4 az evangélistáknak és 1-1 Jézusnak és Szűz Máriának), és 3 híres homlokzattal rendelkezik (a Születés-, a Szenvedés-, és a Feltámadás Kapuja).

Abu Szimbel

A világ egyik méltán híres, csodálatos egyiptomi városa, Abu Szimbel két sziklába vájt templomot is rejt, melyeket II. Ramszesz építtetett 20 év alatt.

A nagyobbikat a legfőbb isteneknek, a kisebbiket Hator istennőnek ajánlotta, akit felesége Nofertari személyesít meg.
Maga az épület elképesztő 35 méteres szélességével és 33 méteres magasságával. A mérnöki teljesítmény csúcsát dicséri, hogy a nagytemplomba csak évente 2-szer (február 20.-án, és október 20.-án) 5-5 percre tűz be a nap, amikor megvilágítja a monumentális istenszobrokat.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba