6 szuvenír, ami elfér egy kisebb bőröndben is

Írta: ,

Kabin méretű bőrönddel utazol, így eleve korlátozottak a lehetőségeid a szuvenír-vásárlásra? Felejtsd el azokat a fránya folyadékokat, és a cipzárt igénybe vevő, nagyobb méretű holmikat! Összegyűjtöttünk néhány olyan praktikus tárgyat, amelyet akár magadnak, akár a szeretteidnek bárhonnan elhozhatsz ajándékba.

Konyharuha

1/6 Konyharuha

Az etnikus motívumokkal díszített, vagy éppen hazánkban nem kapható márkájú konyharuhák fantasztikus háztartási kiegészítők, hiszen mindig szem előtt vannak, és a praktikumuk mellett is lehet bennük gyönyörködni.

Arról nem is beszélve, hogy az exkluzívabb – például patchwork technikával készült, esetleg fotorealisztikus festésű – darabok akár dekorációnak is alkalmasak: akár fel lehet tenni őket a falra.

A konyharuha még annak is ideális ajándék, aki nem éppen konyhatündér, elvégre biztosan ki tudja valahová tenni.

Persze, célzásnak sem utolsó, ha valakit szeretnél sütésre-főzésre bírni…

Gyűrű

2/6 Gyűrű

Sokaknak nem jut eszébe, mennyire kézen- – pontosabban ujjon- – fekvő szuvenír ez.

Helyet gyakorlatilag egyáltalán nem foglal, és ha magadnál tartod a reptéri biztonsági ellenőrzés alkalmával, egyszerűen csak rá kell tenned a tálcára.

Ráadásul ez az az ajándéktárgy, aminek talán a legszélsőségesebb keretek között mozoghat az ára.

Párszáz forintnak megfelelő összegért csinos és egyedi bizsut vásárolhatsz, ám akkor is megtalálod a számításod, ha a meglepetésre százezreid vannak.

A világ távoli pontjáról származó gyűrű különösen kedves lehet annak, aki hordani fogja.

Receptkönyv

3/6 Receptkönyv

Számos országban az újságosstandokon árusítják a helyi receptkülönlegességeket taglaló képes kiadványokat.

Ha az utolsó percben jut eszedbe, hogy szuvenírt kellene venned, akár a reptéri vámmentes boltban is találsz ilyet.

Általában több nyelven is kiadják, de ha a célszemély csak magyarul tud, segíthetsz neki később a fordításban – ez pedig azt jelenti, hogy időt és energiát is kap tőled, ami ugyebár a lehető legtöbb, amit egy ember a másiknak adhat.

A külföldi receptkönyv még azokban is felébresztheti a konyhai kísérletezés iránti vágyat, akik egyébként csak rántottát és teát csinálnak.

Sál

4/6 Sál

Készülhet selyemből, gyapjúból vagy bármilyen anyagból, a sál az egyik elsőszámú szuvenír a világ bármely pontjáról.

Mediterrán nyaraláskor káprázatos kendőket vásárolhatsz akár a parton, skandináv telelésnél pedig adott a lehetőség, hogy magadévá tedd minden idők legpuhább nyakmelegítőjét.

Arról nem is beszélve, hogy bármilyen korosztályhoz tartozó és ízlésvilágú személyt meglephetsz vele!

A matériák és a márkák annyira változatosak, hogy még egy egyszínű vagy klasszikus mintájú darab is egzotikus érzetet kelt az itthoni szemnek és bőrnek.

Clutch fazonú táska

5/6 Clutch fazonú táska

A clutch talán nem a legpraktikusabb táskafajta, ám annál elegánsabb.

Szerencsére olyan fajtát is beszerezhetsz belőle, melyhez vállpántot adnak – így nem kell minduntalan a kezedben fogni, amikor a szettedhez ez passzol a legjobban.

A clutch-ok elképesztően pici helyet foglalnak, hiszen akár többször is összehajtogathatod őket anélkül, hogy bajuk esne, illetve hajtás nélkül, két ruhadarab között alig foglalnak pár milliméternyi helyet.

A sokat utazók trükkje, hogy mindenhol szétnéznek az alsó-középkategóriás boltokban, és csekély anyagi ráfordítás mellett itthon szokatlannak ható darabokat villantanak.

Telefontok

6/6 Telefontok

Lehet szó hátlapról, a mobil oldalára erősíthető keretről, kinyitható (mű)bőr tartóról, vagy pedig a klasszikus belebújtatós-kihúzós formátumról – a telefontok mindig ideális szuvenír, hiszen nem máshoz kötődik, mint az egyik leggyakrabban kézbe vett használati tárgyhoz.

A turistáknak szánt, nevezetességeket vagy földrajzi neveket megörökítő változatok mellett természetesen olyat is választhatsz, amiről nem rí le messziről, honnan származik.

Dönts belátásod, ízlésed és pénztárcád szerint!

Te milyen szuvenírt szoktál hozni? Írd meg kommentben, hogy a listánkat mivel egészítenéd ki!