6 szuvenír, ami elfér egy kisebb bőröndben is

Sándor Alexandra
Írta: ,

Kabin méretű bőrönddel utazol, így eleve korlátozottak a lehetőségeid a szuvenír-vásárlásra? Felejtsd el azokat a fránya folyadékokat, és a cipzárt igénybe vevő, nagyobb méretű holmikat! Összegyűjtöttünk néhány olyan praktikus tárgyat, amelyet akár magadnak, akár a szeretteidnek bárhonnan elhozhatsz ajándékba.

Konyharuha

Az etnikus motívumokkal díszített, vagy éppen hazánkban nem kapható márkájú konyharuhák fantasztikus háztartási kiegészítők, hiszen mindig szem előtt vannak, és a praktikumuk mellett is lehet bennük gyönyörködni.

Arról nem is beszélve, hogy az exkluzívabb – például patchwork technikával készült, esetleg fotorealisztikus festésű – darabok akár dekorációnak is alkalmasak: akár fel lehet tenni őket a falra.

A konyharuha még annak is ideális ajándék, aki nem éppen konyhatündér, elvégre biztosan ki tudja valahová tenni.

Persze, célzásnak sem utolsó, ha valakit szeretnél sütésre-főzésre bírni…

Gyűrű

Sokaknak nem jut eszébe, mennyire kézen- – pontosabban ujjon- – fekvő szuvenír ez.

Helyet gyakorlatilag egyáltalán nem foglal, és ha magadnál tartod a reptéri biztonsági ellenőrzés alkalmával, egyszerűen csak rá kell tenned a tálcára.

Ráadásul ez az az ajándéktárgy, aminek talán a legszélsőségesebb keretek között mozoghat az ára.

Párszáz forintnak megfelelő összegért csinos és egyedi bizsut vásárolhatsz, ám akkor is megtalálod a számításod, ha a meglepetésre százezreid vannak.

A világ távoli pontjáról származó gyűrű különösen kedves lehet annak, aki hordani fogja.