6 bár, amit fel kell keresned, ha szereted az irodalmat

Zabolai Margit
Írta: ,
6 bár, amit fel kell keresned, ha szereted az irodalmat

Egyesek véltek már összefüggést felfedezni a művészeti ágak képviselői és az alkoholfogyasztás között, de a viccet félretéve, az igaz, hogy vannak olyan bárok, amiket, ha igazi könyvrajongó vagy, érdemes felkeresni egyszer az életben, vagy azért mert klasszikusok játszódnak ezeken a helyszíneket, vagy pedig azért, mert kivételes írók töltötték itt az idejük nagy részét, és alkottak maradandót az asztalok mellett ülve.

El Floridita, Havana, Kuba

Az El Floridita bár Ernest Hemingway törzshelye volt az 1940-es évektől kezdve csaknem 20 éven keresztül, tehát végig abban az időszakban, amíg az író Kubában élt. Hemingway nem csak sok időt töltött a bárban, kedvenc itala is volt, mégpedig a hely egyik specialitása, a Daquiri.
Mivel írásaiban is említette ezt az italt, illetve magát a bárt is, a hely iránt érzett szerelme természetesen viszonzásra lelt. Ma az El Floriditában életnagyságú bronzszobor és neki dedikált bárszék is őrzi az emlékét.

Carousel Bar, New Orleans

A bárhoz tartozó hotelben olyan kiválóságok szálltak meg, mint Tennessee Williams, William Faulkner, Ernest Hemingway, Eudora Welty, vagy Truman Capote, és bár a hely ennek megfelelően nem éppen olcsó, azoknak, akik rajonganak az amerikai irodalomért, ha lehetőségük van, mégis érdemes elkortyolni egy pohár italt ott, ahol egykoron ilyen legendák tették.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató